Prednosti DVB-T

Standard DVB-T uporablja posebne tehnike modulacije in varovalne intervale v kombinaciji s hitro Fourierjevo transformacijo, da zagotovi najvišjo odpornost proti hrupu. Omogoča vam spreminjanje stopnje varnosti, hitrosti prenosa in popravljanja napak. Te zmogljivosti omogočajo ustvarjanje digitalnih prizemnih televizijskih sistemov, ki so optimalni za vsako naselje ali mesto.
Kot rezultat hitre Fourierjeve transformacije je na izhodu oddajnika 6.817 ozkopasovnih nosilcev v načinu 8k in 1705 nosilcev v načinu 2k. Določeno število nosilcev je na sprejemni točki potlačeno zaradi motenj, preostali se pretvorijo v inverzno Fourierjevo transformacijo v sprejemniku in na izhodu dobi neizkrivljen signal.
Prednost DVB-T je zmožnost sprejemanja TV programov v primeru prekrivanja območij zanesljivega sprejema več televizijskih centrov, ki delujejo na isti frekvenci. Sinhronizacija telecentrov poteka v skladu s frekvenčnim standardom katerega koli razpoložljivega satelita. Seveda morajo vsi televizijski centri, ki oddajajo 6-7 nacionalnih programov na enem nosilcu, oddajati programski paket hkrati in enako.
S spreminjanjem parametrov sproženega signala, popravljanjem napak in vrst modulacije lahko v frekvenčnem pasu 8 MHz dobimo širok razpon hitrosti prenosa od 4,98 do 31,67 Mbit / s.
Če se vprašamo po zelo skromnih zahtevah glede kakovosti prenosa (2 Mbit / s), potem to ustreza 2-16 TV programom na eni nosilni frekvenci. Ali pol manj (do 8 programov) pri 4 Mbps z boljšo kakovostjo. Za razliko od ATSC oddani TV programi nikakor niso povezani s strukturo signalov, en transportni tok pa lahko vsebuje tako standardne kot visokoločljive televizijske formate z razgradnjo na 525 in 625 vrstic.

Prednosti DVB-T
Prednosti DVB-T
Prednosti DVB-T
Prednosti DVB-T Prednosti DVB-T Prednosti DVB-THome | Articles

December 2, 2022 01:51:41 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting