Prednosti DVB-T

Standard DVB-T koristi posebne tehnike modulacije i zaštitne intervale u kombinaciji s brzom Fourierovom transformacijom kako bi pružio najveću otpornost na buku. Omogućuje vam promjenu stupnja sigurnosti, brzine prijenosa i ispravljanja pogrešaka. Te mogućnosti omogućuju stvaranje digitalnih zemaljskih televizijskih sustava koji su optimalni za svako naselje ili grad.
Kao rezultat brze Fourierove transformacije, na izlazu odašiljača postoji 6.817 uskopojasnih nosača u načinu 8k i 1705 nosača u načinu 2k. Određeni broj nosača potiskuje se na točki prijema kao rezultat smetnji, preostali se podvrgavaju inverznoj Fourierovoj transformaciji u prijamniku i na izlazu se dobiva neiskrivljeni signal.
Prednost DVB-T je mogućnost primanja TV programa u slučaju preklapanja područja pouzdanog prijema nekoliko televizijskih centara koji rade na istoj frekvenciji. Sinkronizacija telecentra odvija se prema frekvencijskom standardu bilo kojeg dostupnog satelita. Naravno, svi TV centri koji emitiraju 6-7 nacionalnih programa na jednom nositelju moraju programski paket emitirati istovremeno i identično.
Promjenom parametara aktiviranog signala, ispravljanjem pogrešaka i vrsta modulacije, moguće je dobiti širok raspon brzina prijenosa od 4,98 do 31,67 Mbit / s u frekvencijskom pojasu od 8 MHz.
Ako se pitamo vrlo skromne zahtjeve za kvalitetom prijenosa (2 Mbit / s), to odgovara 2-16 TV programa na jednoj nosećoj frekvenciji. Ili upola manje (do 8 programa) pri 4 Mbps uz bolju kvalitetu. Za razliku od ATSC-a, emitirani TV programi ni na koji način nisu povezani sa strukturom signala, a jedan prijenosni tok može sadržavati i televizijske formate standardne i visoke rezolucije s razgradnjom na 525 i 625 linija.

Prednosti DVB-T
Prednosti DVB-T
Prednosti DVB-T
Prednosti DVB-T Prednosti DVB-T Prednosti DVB-THome | Articles

December 3, 2022 04:03:33 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting