Praonica i moderna tehnologija

Koji prah oprati? Na kojoj temperaturi? Koju mašinu za pranje rublja odabrati? Ova su pitanja relevantna za svaku osobu. Bitna je ne samo kvaliteta pranja, već i izgled opranih stvari na koje negativno utječu moderni deterdženti i visoke temperature, posebno uvredljivo kad markirana skupa odjeća postane neupotrebljiva.

Nježno pranje. Da li se to uopšte događa?

Koji način pranja bih trebao odabrati da bi predmet bio nov? U novije vrijeme na tržištu kućanskih aparata pojavile su se mašine za mjehuriće zraka. Koja je perilica rublja bolja - obična mašina ili mjehurić zraka? Informacije u nastavku daju vam mogućnost da sami odgovorite na to pitanje.

Glavne prednosti koje pruža mašina za pranje mjehurića zraka su:

spojen je na centralni vodovod, jedan ulaz za hladnu vodu, drugi za toplu vodu (svaka jedinica uključuje komplet adaptera);

racionalna upotreba vremena, najduži ciklus traje ne više od sat vremena, rezultat je izvrstan;

ekonomična upotreba električne energije;

pored stvaranja mjehurića, koristi se i energija vodenih tokova stvorenih pulsatorom, što rezultira da se tekućina bolje miješa, nečistoća se intenzivnije uklanja iz tkiva;

velika količina pranja, nije ograničena na 5 kg suhog rublja, pojedinačni modeli mogu držati do 10 kg ;

postoji pokretanje funkcije kašnjenja;

optimalna potrošnja praha (kada koristite generator mjehurića zraka, stvari se peru minimalnom količinom deterdženta);

značajno smanjenje trenja predmeta jedan o drugom i o tijelu rezervoara doprinosi očuvanju atraktivne vrste odjeće za opetovano pranje;

Od čega se izrađuje mašina za pranje vazdušnih mjehurića?

Glavni element koji takav stroj razlikuje od drugih je generator mjehurića, koji se nalazi pri dnu stroja, uzimajući zrak i pretvarajući ga u mlaz mjehurića. Sljedeći važan element je pulsator, element s lopaticama koji stvaraju asimetrične vode teče u smjeru, sprečavajući stvaranje zona sa stajaćom vodom. Preostali dijelovi su standardni za većinu vrsta automatskih mašina za pranje rublja: mehanizam koji zaključava poklopac, dozator aditiva i filter koji skuplja finu pahuljicu, vlakna i vlakna.

Šta tražiti?

Kako odrediti koja je perilica rublja bolja? Najvažniji parametri modela: kapacitet, funkcionalnost, pouzdanost. Posebnu pozornost treba posvetiti spremniku kućanskih aparata, koji se od uobičajenog mjehurića razlikuje u prisutnosti ispupčenja i udubljenja, što stvara učinak perilice - ovo poboljšava kvalitetu pranja i pomaže bržem uklanjanju prljavštine. Spremnik mora biti zaštićen od korozije, ovaj element u nekim strojevima može imati prskanje keramike koje ne dozvoljava pojavu statičkog elektriciteta, osim toga uništava bakterije.

Mašine za mjehuriće zraka imaju nedostatke, nema ih mnogo:

nedostatak povjerenja potrošača u njih;

održavanje takve opreme nije dobro razvijeno, ali u bliskoj budućnosti taj će problem nestati.

Općenito, iskustvo korištenja strojeva sa mjehurićima zraka je pozitivno. Posebno su dobri za velike porodice, ljude koji pate od alergija (budući da se koristi minimalno hemija, neki se peru u takvim strojevima pomoću sapunica).

Praonica i moderna tehnologija
Praonica i moderna tehnologija
Praonica i moderna tehnologija
Praonica i moderna tehnologija Praonica i moderna tehnologija Praonica i moderna tehnologijaHome | Articles

November 26, 2022 20:27:53 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting