Pranje in sodobne tehnologije

Kakšen prah za pranje? Pri kateri temperaturi? Kateri pralni stroj izbrati? Ta vprašanja so pomembna za vsako osebo. Pri tem ni pomembna samo kakovost pranja, ampak tudi videz opranih stvari, na katere sodobni detergenti in visoke temperature negativno vplivajo, še posebej žalostno je, ko draga oblačila z blagovno znamko postanejo neuporabna.
Nežno pranje. Se to sploh zgodi?
Kateri cikel pranja naj izbere, da bo vaše oblačilo videti novo? V zadnjem času so se na trgu gospodinjskih aparatov pojavili mehurčki. Kateri pralni stroj je boljši - običajni stroj ali pralni stroj z zračnimi mehurčki? Spodnje informacije vam bodo dale možnost, da sami odgovorite na to vprašanje.
Glavne prednosti pralnega stroja z zračnimi mehurčki:
priključi se na centralni vodovod, en dovod za hladno vodo, drugi za toplo vodo (vsak kos vsebuje komplet adapterjev);
racionalna uporaba časa, najdaljši cikel traja največ eno uro, rezultat pa je odličen;
ekonomična raba električne energije;
poleg ustvarjanja mehurčkov se uporablja energija vodnih tokov, ki jo ustvarja pulzator, posledično se tekočina bolje meša in umazanija se intenzivneje odstranjuje iz tkanine;
velika prostornina pranja, ni omejena na 5 kg suhega perila, nekateri modeli lahko sprejmejo do 10 kg;
obstaja funkcija zakasnitve zagona;
optimalna poraba praška (pri uporabi generatorja zračnih mehurčkov se stvari operejo z minimalno količino detergenta);
znatno zmanjšanje trenja predmetov drug ob drugega in na ohišju rezervoarja prispeva k ohranjanju privlačnega videza oblačil med večkratnim pranjem;
Iz česa je sestavljen pralni stroj z zračnimi mehurčki?
Glavni element, ki tak stroj loči od drugih, je generator mehurčkov, ki se nahaja na dnu stroja, ki zajema zrak in ga pretvori v tok mehurčkov. Naslednji pomemben element je pulzator, element z rezili, ki ustvarjajo asimetrične vodne tokove, ki preprečujejo nastanek con s stoječo vodo. Preostali detajli so standardni za večino vrst avtomatskih pralnih strojev: mehanizem, ki zaklepa pokrov, razdeljevalec dodatkov in filter, ki zbira drobne dlake, vlakna tkanine in vlakna.
Na kaj morate biti pozorni?
Kako ugotoviti, kateri pralni stroj je boljši? Najpomembnejši parametri modelov: zmogljivost, funkcionalnost, zanesljivost. Posebno pozornost je treba nameniti rezervoarju gospodinjskih aparatov, ki se v stroju z zračnimi mehurčki razlikuje od običajnega po prisotnosti izboklin in vdolbin, kar ustvarja učinek pralne plošče - to izboljša kakovost pranja, prispeva k hitrejšemu odstranjevanju umazanije. Rezervoar mora biti zaščiten pred korozijo, ta element ima lahko pri nekaterih strojih keramično prevleko, ki ne dopušča nastajanja statične elektrike, uničuje pa tudi bakterije.
Stroji z zračnimi mehurčki imajo tudi slabosti, malo jih je:
pomanjkanje zaupanja potrošnikov vanje;
servisno vzdrževanje takšne opreme je premalo razvito, vendar bo v bližnji prihodnosti ta težava izginila.
Na splošno so izkušnje z uporabo naprav z zračnimi mehurčki pozitivne, še posebej dobre so za velike družine, ljudi z alergijami (ker se uporablja najmanj kemije, nekateri v takih strojih perejo z milnimi oreščki).

Pranje in sodobne tehnologije
Pranje in sodobne tehnologije
Pranje in sodobne tehnologije
Pranje in sodobne tehnologije Pranje in sodobne tehnologije Pranje in sodobne tehnologijeHome | Articles

November 26, 2022 21:52:30 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting