Pranje i moderne tehnologije

Koji prah oprati? Na kojoj temperaturi? Koju perilicu rublja odabrati? Ta su pitanja relevantna za svaku osobu. Nije važna samo kvaliteta pranja, već i izgled opranih stvari na koje negativno utječu moderni deterdženti i visoke temperature, posebno je uvredljivo kad markirana skupa odjeća postane neupotrebljiva.
Nježno pranje. Događa li se to uopće?
Koji biste ciklus pranja trebali odabrati da vaša odjeća izgleda novo? U novije vrijeme na tržištu kućanskih aparata pojavili su se mjehurići. Koja je perilica rublja bolja - konvencionalna perilica rublja ili perilica sa zračnim mjehurićima? Podaci u nastavku pružit će vam priliku da sami odgovorite na ovo pitanje.
Glavne prednosti koje perilica rublja pruža:
spaja se na centralni vodovod, jedan ulaz za hladnu vodu, drugi za toplu vodu (svaki komad uključuje set adaptera);
racionalno korištenje vremena, najduži ciklus traje najviše sat vremena, dok je rezultat izvrstan;
ekonomična upotreba električne energije;
osim stvaranja mjehurića, koristi se i energija protoka vode koju stvara pulsator, što rezultira time da se tekućina bolje miješa, a prljavština se intenzivnije uklanja s tkanine;
velika količina pranja, nije ograničena na 5 kg suhog rublja, neki modeli mogu držati i do 10 kg;
postoji funkcija odgode pokretanja;
optimalna potrošnja praha (kada se koristi generator mjehurića zraka, stvari se peru s minimalnom količinom deterdženta);
značajno smanjenje trenja predmeta jedni o druge i na tijelu spremnika pridonosi očuvanju atraktivnog izgleda odjeće tijekom opetovanog pranja;
Od čega se sastoji perilica rublja sa zračnim mjehurićima?
Glavni element koji takav stroj razlikuje od ostalih je generator mjehurića smješten na dnu stroja koji uzima zrak i pretvara ga u tok mjehurića. Sljedeći važan element je pulsator, element s lopaticama koji stvaraju asimetrične protoke vode koji sprečavaju stvaranje zona sa stajaćom vodom. Ostatak detalja standardni je za većinu vrsta automatskih perilica rublja: mehanizam koji zaključava poklopac, spremnik aditiva i filtar koji skuplja sitnu dlaku, vlakna tkanine i dlake.
Na što biste trebali obratiti pažnju?
Kako odrediti koja je perilica rublja bolja? Najvažniji parametri modela: kapacitet, funkcionalnost, pouzdanost. Posebnu pozornost treba posvetiti spremniku kućanskih aparata, koji se u stroju s mjehurićima zraka razlikuje od uobičajenog prisutnošću ispupčenja i udubljenja, što stvara učinak ploče za pranje - to poboljšava kvalitetu pranja, pridonosi bržem uklanjanju prljavštine. Spremnik mora biti zaštićen od korozije, ovaj element u nekim strojevima može imati keramičku prevlaku koja ne dopušta nastajanje statičkog elektriciteta, a također uništava bakterije.
Strojevi s mjehurićima zraka također imaju nedostataka, malo ih je:
nedostatak povjerenja potrošača u njih;
servisno održavanje takve opreme nije dovoljno razvijeno, ali u bliskoj budućnosti ovaj će problem nestati.
Općenito, iskustvo korištenja strojeva s mjehurićima zraka je pozitivno, posebno su dobri za velike obitelji, ljude koji pate od alergija (budući da se koristi minimum kemije, neki se peru u takvim strojevima pomoću sapunica).

Pranje i moderne tehnologije
Pranje i moderne tehnologije
Pranje i moderne tehnologije
Pranje i moderne tehnologije Pranje i moderne tehnologije Pranje i moderne tehnologijeHome | Articles

November 26, 2022 21:37:00 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting