Potrošnja energije u hladnjaku

Ergo-efikasnost je jedan od glavnih parametara koji treba pažljivo pratiti prilikom odabira hladnjaka. Ako, na primjer, uspoređujemo kućanske aparate za kućanstvo, onda najviše od potrošnje električne energije računa ovaj kućni pomoćnik. Stoga, ako budući vlasnici hladnjaka razmišljaju o nadolazećim troškovima, potrebno je odabrati ekonomičniji model. Potrošnja energije hladnjaka može varirati između A i G. Najniže brojke potrošnje energije odnose se na pokazatelj A. Najveća potrošnja energije u hladnjacima koji pripadaju kategoriji G. Da biste odredili razred potrošnje energije, morate znati relevantne standarde 95/75 ES i 92/2 ES. U ovom slučaju se donosi određivanje uređaja kojima takav hladnjak može pripadati. Također je potrebno odrediti upotrebnu zapreminu i hladnjaka i zamrzivača. Nakon toga potrebno je utvrditi nominalnu vrijednost potrošnje energije za pojedinu vrstu hladnjaka.

U ovom je slučaju potrebno uzeti u obzir standarde potrošnje energije za ovu kategoriju. Nominalna vrijednost mora biti uzeta kao 100%. Nakon toga potrebno je utvrditi koliko energije hladnjačama zapravo djeluje. Klasa „A“ odgovara pokazatelju u vrijednosti koja je manja od 55%. 75% odgovara klasi "B". 75% -90% pripada energetskom razredu "C". 90-100% - „D“ .100% -110% odgovara klasi „E“. 110-125% govori o klasi „F“. Svi pokazatelji koji pripadaju više od 125% odgovaraju pokazatelju G.

Ali zbog činjenice da je sve više novih tehnologija, možda će se međunarodna klasifikacija nadopuniti i drugim pokazateljem. Ovo će biti Super A klasa. Ova vrsta frižidera sada postoji. Njihov je energetski razred mnogo niži od klase "A" koja postoji danas. Kao što vidite, u stvarnosti je moguće da hladnjak troši znatno manje električne energije nego što je navedeno u nominalnoj vrijednosti. To se može osigurati kompresorima visoke klase, izolacijom najbolje kvalitete, kao i drugim ekonomičnim uređajima.

Svaki hladnjak opremljen je vlastitom naljepnicom, koja govori o njegovoj ergonomiji. Oni također navode teorijsku potrošnju energije kao i korisne količine hladnjačkih komora. Proizvođač može samostalno navesti stupanj buke u svom modelu.

Potrošnja energije u hladnjaku
Potrošnja energije u hladnjaku
Potrošnja energije u hladnjaku
Potrošnja energije u hladnjaku Potrošnja energije u hladnjaku Potrošnja energije u hladnjakuHome | Articles

December 5, 2022 20:50:15 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting