Potrošnja energije hladnjaka

Učinkovitost ergoa jedan je od glavnih parametara na koji biste trebali pozorno paziti prilikom odabira hladnjaka. Ako, na primjer, uspoređujemo kućanske aparate za kućnu upotrebu, tada većina potrošnje električne energije otpada na ovog kućnog pomoćnika. Stoga, ako budući vlasnici hladnjaka razmišljaju o budućim troškovima, potrebno je odabrati ekonomičniji model. Potrošnja energije hladnjaka može varirati od A do G. Najmanja potrošnja energije je u A. Najveća potrošnja energije u hladnjacima koji su u klasi G. Da biste odredili energetski razred, morate znati odgovarajući 95 / 75 ES i 92/2 ES. Istodobno, definicija uređaja kojima takav hladnjak može pripadati. Također je potrebno odrediti korisni volumen i rashladne komore i komore za zamrzavanje. Nakon toga potrebno je odrediti nominalnu vrijednost potrošnje energije za pojedinu vrstu hladnjaka.
Istodobno, potrebno je uzeti u obzir standarde potrošnje energije za ovu kategoriju. Nominalna vrijednost mora se uzeti kao 100%. Nakon toga potrebno je utvrditi koliko zapravo struje troši hladnjak za rad. Klasa " A " odgovara pokazatelju čija je vrijednost manja od 55%. 75% odgovara klasi " B ". 75% -90% pripada energetskom razredu " C ". 90-100% - "D". 100% -110% odgovara klasi " E ". 110-125% govori o klasi "F". Svi pokazatelji koji su više od 125% odgovaraju G.
No zbog činjenice da se pojavljuje sve više i više novih tehnologija, moguće je da će međunarodna klasifikacija biti nadopunjena s još jednim pokazateljem. Ovo će biti "Super A" klasa. Ova vrsta hladnjaka već postoji. Njihova potrošnja energije znatno je niža klasa klase " A " koja postoji danas. Kao što vidite, u stvarnosti može biti da hladnjak troši mnogo manje električne energije nego što je naznačeno u nominalnoj vrijednosti. To se može postići visokokvalitetnim kompresorima, najkvalitetnijom izolacijom i drugim isplativim uređajima.
Svaki hladnjak opremljen je vlastitom naljepnicom koja govori o njegovoj ergonomiji. Ovdje je također naznačena teoretska potrošnja energije, kao i korisne zapremine komora hladnjaka. Proizvođač može samostalno naznačiti stupanj buke za svoj model.

Potrošnja energije hladnjaka
Potrošnja energije hladnjaka
Potrošnja energije hladnjaka
Potrošnja energije hladnjaka Potrošnja energije hladnjaka Potrošnja energije hladnjakaHome | Articles

December 5, 2022 20:36:35 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting