Potrošač i zamrzivač

U pratećoj dokumentaciji zamrzivača treba govoriti o svim značajkama zamrzivača. Konkretno, ovo je posebno korisna zapremina. No, neki prodavači namjerno skrivaju lik upotrebljive količine zamrzivača. No, neki zamrzivači imaju mogućnost ne samo zamrzavanja hrane, već i zamrzavanja zidova zamrzivača. Brojka se može kretati u desetinama litara. Ako je ekonomska klasa zamrzivača dovoljno visoka, tada će njegovi zidovi imati dovoljno veliku debljinu. Istovremeno se smanjuje korisna zapremina takvog zamrzivača. Moć zamrzavanja hrane ukazuje na sposobnost ovog zamrzivača da zamrzne hranu do pune dubine tokom 24 sata. Pri tome se uzima u obzir temperatura zamrzivača na -18 stepeni. Svakih 10 litara korisne zapremine može zamrznuti jedan kilogram hrane dnevno. Brzina zamrzavanja može se povećati zbog prisustva akumulatora hladnoće. Oni su briketi ili vreće koje sadrže fiziološku otopinu. Košare sa rešetkama također doprinose brzom zamrzavanju. Perforirani zidovi u zamrzivaču omogućuju cirkulaciju zraka bez ograničenja.

Sigurnost skladištenja hrane ovisi o kvalitetama toplinske izolacije svakog pojedinog zamrzivača. Akumulator hladnoće takođe igra ulogu. Ako su zidovi zamrzivača prilično debeli, to će pozitivno utjecati na utrošenu energiju. Super ekonomični modeli zamrzivača imaju toplinsku izolaciju, koja je jednaka 120 mm . Klasa ekonomske učinkovitosti zamrzivača također ima sedam pokazatelja, od A do G. No zbog činjenice da se tehnologija za proizvodnju zamrzivača stalno poboljšava, trenutno postoje zamrzivači čija ekonomska klasa ima A + ili A ++ indeks.

Potrošnja energije takvog zamrzivača je dva puta manja nego u klasi G. Naravno, ove karakteristike utječu na cijenu hladnjaka. U stvarnosti, na potrošnju energije utječu brojni faktori. Oni uključuju: vanjsku temperaturu, brtvljenje vrata, upotrebu zamrzavanja, koliko često se vrata zamrzivača otvaraju, kao i punjenje zamrzivača s različitim proizvodima. Ako će se vrata stalno otvarati na zamrzivaču, tada će se povećati i potrošnja energije.

Potrošač i zamrzivač
Potrošač i zamrzivač
Potrošač i zamrzivač
Potrošač i zamrzivač Potrošač i zamrzivač Potrošač i zamrzivačHome | Articles

November 28, 2022 03:09:31 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting