Postupak zamjene nadolazećeg ležaja perilice rublja

Prilično učestalo kvarenje perilica rublja nosi trošenje. Ovaj deo se istroši zbog korozije. Nakon 6-8 godina, brtva vratila se istroši i curi, voda ulazi u ležaj što uzrokuje koroziju komponenti ležaja. Zamena ležaja u veš mašini je prilično dugotrajan proces i proći ćete tako da rastavite skoro celu mašinu. Da biste to učinili, potreban vam je sljedeći alat: odvijač sa mlaznicama, zupčanik, kliješta, remenica s setom glava, čekić, dlijeto za uklanjanje ležaja, zaptivač.

Za uklanjanje starog ležaja i žlijezda obratite se specijaliziranoj trgovini.

Samo-zamjena ovog dijela uključuje otprilike sljedeći postupak:

Demontaža počinje uklanjanjem gornjeg poklopca koji je montiran na dva vijka. Nakon uklanjanja poklopca, izvlači se dozator. Zatim odvijte vijke koji drže upravljačku ploču i uklonite je. Zatim se uklanjaju vrata koja se drže na opruzi. Kao rezultat, potrebno je odvojiti prednji zid kućišta od same perilice rublja. Odvojite sva crijeva koja rade na vodovodu. Vijci koji drže protuutege na stroju moraju se odvrnuti, tada se sami betonski protuutezi moraju odvojiti. Radi praktičnosti daljnje montaže možete označiti potrebne detalje da ne biste pogriješili.

Električna oprema mašine je takođe povezana. Prilikom uklanjanja bubnja i osovine, morate provjeriti i njihovo stanje. Prilikom uklanjanja bubnja morate uzeti polovicu na kojoj se nalazi ležaj. Nakon postavljanja na čvrstu površinu, pažljivo izvadite ležaj dleto. Izađite sa starom kutijom za ležajeve i punjenje. Zatim se površina ispere i očisti od korozije i prljavštine. Novi ležaj ugrađen je laganim udarcima čekićem i dlijetom.

Nakon ugradnje ležaja ostaje postupak dovršiti ugradnjom uljne brtve. Prije ugradnje mora se podmazati. Tada se spremnik sastavlja i postavlja na mjesto, pričvršćen je na bazu. Zamjena ležaja u veš mašini će biti završena. Postupak montaže izvodi se obrnutim redoslijedom.

Kao rezultat, takav se posao može obaviti neovisno. Glavna stvar je provesti postupak demontaže i montaže s visokom kvalitetom i odgovornošću, što će izbjeći dodatna financijska ulaganja.

Postupak zamjene nadolazećeg ležaja perilice rublja
Postupak zamjene nadolazećeg ležaja perilice rublja
Postupak zamjene nadolazećeg ležaja perilice rublja
Postupak zamjene nadolazećeg ležaja perilice rublja Postupak zamjene nadolazećeg ležaja perilice rublja Postupak zamjene nadolazećeg ležaja perilice rubljaHome | Articles

December 3, 2022 14:06:07 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting