Porszívók és típusaik: a választott finomságokról

Mindannyian tudjuk, milyen fontos egy jó minőségű porszívó: amellett, hogy lehetővé teszi számunkra, hogy otthonainkat tisztábbá tegyük, a polcok kiváló minőségű tisztítása a háztartási készülékek leghasznosabb képviselőjének segítségével lehetővé teszi számunkra, hogy elkerüljük az egészséget problémák. De a probléma az, hogy nem minden típusú porszívó képes ilyen kiemelkedő eredményeket elérni. Cikkünkben megpróbáltuk összegyűjteni a legpraktikusabb tippeket a kiválasztásukhoz, amelyek lehetővé teszik, hogy valóban jó minőségű és funkcionális modellt vásároljon, amely nemcsak megfelel minden követelményének, hanem arra is képes, hogy ne lyukassza ki a családját költségvetés.
A választott kritériumok
Minden porszívó két csoportra oszlik - száraz vagy nedves tisztításhoz. A vegytisztító berendezéseket megfizethető ár, különféle modellek, kis méretek és súly különbözteti meg. A mosóporszívó nélkülözhetetlen a padlók tisztításához, ötvözi mind a száraz, mind a nedves tisztítást, használható szőnyegek és kárpitozott bútorok tisztítására, azonban lenyűgöző mérete, karbantartásának összetettsége és magas energiafogyasztása nem teszi lehetővé a túl gyakori használatát.
A hatalom nem helyettes. A gyártók általában feltüntetik a szívóteljesítményt és a fogyasztási teljesítményt. Az energiafogyasztás jellemzi a porszívó energiafogyasztási osztályát (minél magasabb, annál több kiegészítő lehetőség van az ilyen típusú berendezéseknél), de semmilyen módon nem befolyásolja a tisztítás minőségét, amely a szívóerőtől függ. Előfordul, hogy ugyanazon energiaosztály esetén az abszorpció mértéke különböző a modelleknél. A teljesítményszabályozóval ellátott porszívók nagyon kényelmesek. Általában 300 és 450 watt közötti teljesítményt kell választania.
Szűrőrendszer. Először is, a beszívott levegő bejut a porgyűjtőbe. Ez lehet akár " táska " típusú - szövet vagy papírzacskó formájában -, vagy ciklon típusú, amelyben a szennyeződéseket egy speciális tartályban gyűjtik össze. Mindkettőnek vannak hátrányai: a papír- és szövetzsákokat ki kell cserélni, újakat kell vásárolni, és a ciklonszűrők lassúvá teszik a porszívót és növelik a zajszintet. A modern porszívók a porgyűjtőn kívül további szűrőkkel vannak felszerelve, amelyek tisztítják és fertőtlenítik a kimenő levegőt.
A mellékletek típusai. A leglényegesebb tartozékok a sima padlókefék és a szőnyegkefék, valamint a résszerszám. Nagyon hasznos turbókefe, amelynek belsejében van egy forgó henger - lehetővé teszi a haj és az állati szőr könnyű összegyűjtését a padlóról. Ezen paraméterek mellett érdemes felmérni a működés közben kibocsátott zaj szintjét, a tömlő és a vezeték hosszát, valamint a porgyűjtő teljes jelzőjének jelenlétét. Minden további opció pénzbe kerül, de egy igazán kényelmes és megbízható egység működése során megtérül.

Porszívók és típusaik: a választott finomságokról
Porszívók és típusaik: a választott finomságokról
Porszívók és típusaik: a választott finomságokról
Porszívók és típusaik: a választott finomságokról Porszívók és típusaik: a választott finomságokról Porszívók és típusaik: a választott finomságokrólHome | Articles

November 27, 2022 04:06:33 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting