Poređenje vašeg automobila ili kako odabrati pravi usisavač automobila

Automobile koje vozimo svaki dan ponekad je potrebno očistiti čak i više od kuća u kojima živimo. To je razumljivo: količina prašine i prljavštine na cestama ogromna je, a nemaju svi automobili uobičajene filtre u kabini. Nakon nekoliko mjeseci takve vožnje, gotovo nekoliko centimetara prašine skupi se na instrumentnoj ploči, a nemoguće je sjediti na sjedalu a da ne izazovete osebujnu eksploziju u obliku malih oblaka prašine. Naravno, možete svratiti do perionice automobila i platiti stavljanje automobila u red, ali na to ne želite uvijek trošiti novac, a autopraonica u našoj zemlji je daleko od svakog ugla. Razumnije je imati automobil usisavač u automobilu, uz pomoć kojeg uvijek možete dovesti u red svog vjernog "željeznog konja".

Glavna prednost ovih uređaja je njihova mala veličina. Kompaktnost auto usisavača omogućava uklanjanje nepristupačnih uglova vozila iz prljavštine i nečistoća. Takvi uređaji se mogu podijeliti u dvije glavne kategorije: usisivači koji rade iz mreže u vozilu, „upaljač za cigarete“ i oni koji se napajaju iz vlastite baterije.

Auto usisivači za upaljače za cigarete

U stanju su se nositi sa generalnim čišćenjem cijelog automobila. Uspješno rješavanje ovog problema omogućava njihovu prilično pristojnu snagu (do 180 vata) i dužinu kabela koji doseže 3 metra . Ovi parametri pomoći će vam da se riješite problema krhotina u prtljažniku ili mrvicama i životinjske dlake na svim sjedištima automobila. Nedostatak takvih uređaja je njihova relativno velika težina i ukupne dimenzije. A problem pražnjenja baterije rješava se uključivanjem motora i napajanjem uređaja iz generatora. Ali, istovremeno se troši gorivo.

Akumulatori za usisavanje

Oni su kompaktniji, ali istovremeno manje moćni u odnosu na uređaje prethodne kategorije. Akumulatori za usisavanje automobila mogu se nositi sa čišćenjem takvih neugodnih sitnica kao što su pepeo, mrvice, ljuske od sjemenki.

Jedno punjenje baterije takvih uređaja obično je dovoljno za 15 minuta čišćenja, što je prihvatljivo razdoblje za uspostavu reda u kabini. Neki modeli auto usisivača iz ove kategorije mogu raditi iz napajanja vozila putem adaptera ili imaju rezervne baterije.

Prednosti bežičnih usisivača automobila uključuju, prvo, nedostatak kabela zapetljanog pod nogama, i drugo, prisutnost baterije, koja ovaj uređaj čini neisplativim iz vanjskih izvora napajanja. Nedostatak takvih uređaja je očit: svako čišćenje treba pratiti punjenjem, ali, budući da zahtijeva 220 volti, to je nemoguće u uvjetima putovanja.

Sakupljači prašine

Kontejneri i vreće koriste se kao sakupljači prašine u auto usisivačima. Prvi od njih su poželjniji zbog praktičnosti njihove upotrebe. Obično je zapremina kontejnera u rasponu od 200 do 700 kubnih metara. vidi U slučaju kada se koriste prozirni kontejneri, vlasnik automobila koji čisti svoje vozilo može kontrolirati njihovo punjenje.

Uz prisutnost sakupljača prašine, dizajn nekih auto usisavača omogućava vam i prikupljanje prolivene tečnosti (na primjer, model Heyner Cyclonic Power 240,000). Uređaj za zatvaranje smješten na putu protoka zraka spriječit će ulazak vode u odjeljak motora usisavača.

Mlaznice

Kao i bilo koji drugi usisivač, automobilska verzija ovog uređaja opremljena je raznim mlaznicama. Većina modela opremljena je poput mlaznica za pukotine, fleksibilnog crijeva s četkom, okrugle četke s napuhom i električne turbo četke. „Streljivo“ usisavača koji podržavaju mokro čišćenje uključuje i mlaznicu za sakupljanje prolivene tekućine i vlažnih nečistoća. Kad odaberete takav uređaj, ne zaboravite da ga prisustvo navlake neće oštetiti i održavati red u putničkom prostoru.

Poređenje vašeg automobila ili kako odabrati pravi usisavač automobila
Poređenje vašeg automobila ili kako odabrati pravi usisavač automobila
Poređenje vašeg automobila ili kako odabrati pravi usisavač automobila
Poređenje vašeg automobila ili kako odabrati pravi usisavač automobila Poređenje vašeg automobila ili kako odabrati pravi usisavač automobila Poređenje vašeg automobila ili kako odabrati pravi usisavač automobilaHome | Articles

December 3, 2022 15:26:33 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting