Poraba energije hladilnika

Učinkovitost ergo je eden glavnih parametrov, na katerega morate biti pozorni pri izbiri hladilnika. Če na primer primerjamo gospodinjske aparate za domačo uporabo, potem večina porabe električne energije pade na tega domačega pomočnika. Zato, če bodoči lastniki hladilnika razmišljajo o prihodnjih stroških, je treba izbrati bolj ekonomičen model. Poraba energije hladilnika se lahko spreminja od A do G. Najmanjša poraba energije je v A. Najvišja poraba energije je v hladilnikih, ki spadajo v razred G. Za določitev energijskega razreda morate poznati ustrezne 95 / 75 ES in 92/2 ES. Hkrati pa opredelitev naprav, ki jim tak hladilnik lahko pripada. Prav tako je treba določiti uporabno prostornino hladilne in zamrzovalne komore. Po tem je treba določiti nominalno vrednost porabe energije za določeno vrsto hladilnika.
Hkrati je treba upoštevati standarde porabe energije za to kategorijo. Nominalna vrednost mora biti 100%. Po tem je treba določiti, koliko električne energije dejansko porabi hladilnik za delo. Razred " A " ustreza kazalniku z vrednostjo, manjšo od 55%. 75% ustreza razredu " B ". 75% -90% spada v energijski razred " C ". 90-100% - "D". 100% -110% ustreza razredu " E ". 110-125% govori o razredu "F". Vsi kazalniki, ki so več kot 125%, ustrezajo G.
A ker se pojavlja vedno več novih tehnologij, je mogoče, da se bo mednarodna klasifikacija dopolnila še z enim kazalnikom. To bo razred "Super A". Ta vrsta hladilnika že obstaja. Njihova poraba energije je veliko nižji razred razreda " A ", ki obstaja danes. Kot lahko vidite, v resnici hladilnik porabi veliko manj električne energije, kot je navedeno v nominalni vrednosti. To lahko dosežemo z visokokakovostnimi kompresorji, najbolj kakovostno izolacijo in drugimi stroškovno učinkovitimi napravami.
Vsak hladilnik je opremljen s svojo nalepko, ki pove o njegovi ergonomiji. Tu je navedena tudi teoretična poraba energije, pa tudi koristne količine hladilnih komor. Proizvajalec lahko samostojno navede stopnjo hrupa za svoj model.

Poraba energije hladilnika
Poraba energije hladilnika
Poraba energije hladilnika
Poraba energije hladilnika Poraba energije hladilnika Poraba energije hladilnikaHome | Articles

December 3, 2022 07:34:53 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting