Perilice rublja malih dimenzija za potpuno rublje

Perilice rublja male veličine mogu se podijeliti u sljedeće tri kategorije:

- automatski ("Tefal");

- neautomatski s donjim i horizontalnim rasporedom aktivatora ("Mini-Vyatka", "Fairy");

- neautomatski s vertikalnim rasporedom aktivatora ("Desna", "Samara", "Beba").

Mora se reći da su neautomatske perilice rublja male veličine dizajnirane za pranje 1,5 kg suhog posteljine, a također nemaju uređaj za cijeđenje. Vrlo je razumno koristiti ih prilikom pranja malih predmeta (čarape, maramice, odjeće za bebe). Mašina je montirana na stolici ili stolici, a samo pranje nastaje zbog intenzivne cirkulacije otopine sapuna koja prodire između pora i slojeva materije, a da na to ne djeluje bilo kakvo mehaničko djelovanje. U takvim mašinama za pranje malih dimenzija cirkulacija sapunske otopine nastaje vrtložnim pokretima pobuđenim aktivatorom. Upravo zbog vrtložnog pokreta otopine rublje se stalno okreće u različitim smjerovima, što doprinosi njegovom temeljitom i ujednačenom istezanju. Nakon pranja voda se gravitacijom odvodi, rublje se ručno ispira u autonomnoj centrifugi.

Tipična neautomatska perilica rublja malih dimenzija sastoji se od poklopca, spremnika i kućišta, u koji je ugrađena električna oprema stroja: kondenzatori, motor, zaštitni termički relej. Kućište, poklopac i rezervoar izrađeni su od plastike. Diskovni aktivator, koji pokreće elektromotor, nalazi se na bočnoj strani rezervoara. Osovina aktivatora povezana je s osovinom elektromotora male perilice rublja. Električni motor je pričvršćen za stijenku spremnika, a sami vijci su prekriveni izolacijskom brtvenom kitom. Na kućištu takve perilice rublja nalazi se prekidač struje, a nalazi se i otvor za isušivanje otopine za pranje sapuna. Priključak takvog otvora može se zatvoriti plastičnim čepom ili spojiti na jedan kraj odvodnog crijeva, a drugi njegov kraj za vrijeme rada stroja je fiksiran u posebnom utoru na gornjoj ivici spremnika. Nivo vode u spremniku kontrolira se posebnom oznakom. Poklopac pomaže da izbjegnete prskanje tekućine prilikom ispiranja i pranja odjeće, a pričvršćen je kopčama na tijelo spremnika.

Perilice rublja malih dimenzija za potpuno rublje
Perilice rublja malih dimenzija za potpuno rublje
Perilice rublja malih dimenzija za potpuno rublje
Perilice rublja malih dimenzija za potpuno rublje Perilice rublja malih dimenzija za potpuno rublje Perilice rublja malih dimenzija za potpuno rubljeHome | Articles

November 29, 2022 13:18:35 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting