Pastrues robot - garantuesi i pastërtisë dhe rendit

Kanë kaluar pak më shumë se dhjetë vjet që kur u shfaq pastruesi i parë robot. Gjatë kësaj kohe, pajisja u përmirësua dhe vendndodhja e saj ndryshoi: nga zyrat dhe institucionet publike, pajisja u zhvendos në apartamente private. Tani një pajisje e modernizuar e aftë për të monitoruar në mënyrë të pavarur pastërtinë e mbulesës së dyshemesë është bërë e disponueshme për çdo konsumator, pasi çmimi i një fshesë me korrent robot ka rënë ndjeshëm në vitet e fundit.
Struktura e fshesës me korrent robot, si funksionon
Çdo pajisje është e pajisur domosdoshmërisht me njësitë e mëposhtme: sistemi i navigimit, motori, bateria, moduli i pastrimit. Niveli i pastërtisë në sipërfaqen e trajtuar varet nga sa mirë secili prej tyre përballet me funksionet e përcaktuara për të.
Lundrimi
Duke lëvizur nëpër dhomë, roboti përplaset me një masë pengesash, për të cilat sistemi i navigimit përdoret për të kapërcyer me sukses. Falë saj, pajisja anashkalon në mënyrë të sigurt divanet dhe karriget, shmang përplasjet me gjëra të tjera. Nëse kjo njësi funksionon dobët, pajisja mund të humbasë orientimin në hapësirë, të mbërthehet diku, të lërë një zonë të pistë.
Janë krijuar sisteme të ndryshme të orientimit të brendshëm. Secili prej tyre ka edhe pro edhe kundër. Llojet më të zakonshme të blloqeve të navigimit janë:
• me sensorë robot;
• me stafetë e lëvizjes së jashtme;
• pajisje lazer;
• pajisje video.
Kur përdorni sensorët e vendosur në parakolp të fshesës me korrent, situata në dhomë në një moment të veçantë analizohet, nëse haset një pengesë, pajisja kthehet anash ose lëviz përgjatë pengesës. Pajisjet moderne gjithashtu kanë aftësinë për të analizuar shkallën e ndotjes dhe kështu, kur është e nevojshme, unë punoj më intensivisht.
Se sa mirë do të lundrojë një fshesë me korrent të këtij lloji, varet nga shumë faktorë:
• numri i sensorëve dhe parimi i funksionimit të tyre;
• shpejtësia e procesorit;
• sasia e kujtesës së pajisjes;
• nuanca të tjera.
Modele individuale, duke hasur zona me një sasi të madhe pluhuri dhe papastërtie, ndryshojnë algoritmin e lëvizjes, duke lëvizur në mënyrë ciklike para dhe prapa (anash, në një rreth, etj.).
Përdoren gjithashtu janë pajisjet e lundrimit të vendosura në dhomë, ndonjëherë ato veprojnë si një ndarës i zonës. Ata quhen gjithashtu far, ndonjëherë të quajtur mure virtuale. Nga pamja e jashtme, ato duken si një kuti e vogël plastike që shërben si burim i rrezeve infra të kuqe. Ato nuk perceptohen nga vizioni njerëzor, nuk paraqesin ndonjë dëm të trupit (ky rrezatim përdoret madje edhe për qëllime mjekësore).
Sot, lundrimi me lazer konsiderohet si më i avancuari, në të cilin përdoren distancuesit, të cilët përcaktojnë automatikisht distancën nga objektet në dhomë dhe, bazuar në informacionin e marrë, përbëjnë një " hartë " të ruajtur në memorien e robotit. Në mënyrë tipike, në modelet me sisteme të tilla, mbizotërojnë shtigjet e drejta. Pasi të ketë hequr një dhomë, roboti lëviz në një dhomë tjetër vetvetiu.
Pastruesit vakum robot me kamera orientohen përgjatë tavanit. Lente është pozicionuar në pjesën e sipërme të njësisë për të kapur imazhe të mureve dhe tavaneve. Se cili do të jetë algoritmi i lëvizjes varet nga prodhuesi specifik. Pajisja mund të lëvizë në mënyrë kaotike, në një vijë të drejtë, në rrathë.
Procesi i pastrimit
Në përgjithësi, parimi i pastrimit të sipërfaqes është i njëjtë për shumicën e modeleve: një furçë e vendosur në anën kap papastërtinë dhe e lëviz atë më afër qendrës, ku furça kryesore fut gjithçka në koshin e plehrave. Atje pluhuri dhe mbeturinat e tjera merren nga rrjedha e ajrit dhe transferohen në kolektorin e pluhurit, ku bëhet shtypja. Pas kësaj, ajri pastrohet në filtra dhe derdhet në dhomë përmes një vrime të veçantë. Kështu, cilësia e pastrimit kryesisht varet nga funksionimi i furçave dhe filtrimi i masës së ajrit. Në disa modele, një pjesë e pluhurit kthehet në dhomë së bashku me ajrin e pastruar.
Parametrat kryesorë të fshesës me korrent robot
Shumë pajisje të ndryshme ofrohen me karakteristika të ndryshme. Prandaj, kur zgjidhni një fshesë me korrent të këtij lloji, ia vlen të njiheni me vetitë themelore, kjo do të lehtësojë zgjedhjen e modelit që është më i përshtatshmi për ju. Parametrat më të rëndësishëm të pajisjes janë renditur më poshtë:
• Seti i furçave të furnizuar. Më shpesh përfshin dy pjesë, njëra prej tyre është gome. Gjatë funksionimit të fshesës me korrent, njëri është i zënë me grumbullimin e pluhurit (i fortë), i dyti është pastrimi i mbeturinave të mëdha (thërrime, rërë, etj.). Shumica e pajisjeve kanë një furçë anësore, gjë që e bën pastrimin më pak kohë.
• Lloji i filtrit të përdorur. Ka shumë mundësi në dispozicion, nga jastëkët e thjeshtë të shkumës deri tek pastruesit e ajrit me shumë shtresa HEPA ideale për ata që vuajnë nga alergjia.
• Fuqia e motorit mesatarisht 40-65 vat.
• Vëllimi i kontejnerit të mbeturinave, i cili mund të jetë deri në 1 litër.
Pajisjet moderne pas përfundimit të pastrimit kanë aftësinë të kthehen në mënyrë të pavarur në " bazën ", në pajisjen e rimbushjes.

Pastrues robot - garantuesi i pastërtisë dhe rendit
Pastrues robot - garantuesi i pastërtisë dhe rendit
Pastrues robot - garantuesi i pastërtisë dhe rendit
Pastrues robot - garantuesi i pastërtisë dhe rendit Pastrues robot - garantuesi i pastërtisë dhe rendit Pastrues robot - garantuesi i pastërtisë dhe renditHome | Articles

December 8, 2022 01:02:02 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting