Pastrues ciklonik modern dhe efikas

Pastruesit vakum vijnë në shumë lloje të ndryshme, por të gjitha janë krijuar për një gjë, për të mbajtur shtëpinë tonë të pastër. Ka nga ata që bëjnë një punë të mirë dhe janë të lira, dhe ka nga ata me një çmim më të lartë.
Ka fshesa me korrent të quajtura pastrues ciklonikë. Ata u shfaqën jo shumë kohë më parë, por tashmë kanë arritur të fitojnë popullaritet dhe respekt. Në shumë dyqane, kur i afrohemi vitrinës me këto fshesa, nuk mund t'i pyesim shitësit se si funksionojnë, prandaj le të kuptojmë se si funksionojnë vetë.
Le të flasim së pari për krijimin e kësaj fshesë me korrent.
Themeluesi i parimit të funksionimit të pastruesve vakum ciklonikë është James Dyson. Në vitin 1986, një kompani lëshoi ​​fshesën e parë me anë të kësaj teknologjie. Disa kohë më vonë, shpikësi James shiti patentën e tij për një fshesë me korrent ciklon dhe në 1993 lëshoi ​​fshesën e tij të parë të njohur si Dayson DC01.
Sot pothuajse çdo kompani prodhon fshesa me korrent të këtij lloji, si dhe pastrues fshesë me një filtër akuafili.
Tani duhet të kuptoni se si funksionon një fshesë me korrent ciklonik.
Më shumë gjasa, James Dyson ishte një fizikan shumë i mirë, pasi parimi i mbledhjes së papastërtisë bazohet vetëm në ligjin e forcës centrifugale.
Pastruesi i fshesës me ciklon në vetvete ka dy dhoma: të jashtme dhe të brendshme. Kur ajri hyn në mbledhësin e pluhurit, ai fillon të lëvizë përgjatë një spirale të veçantë me një shpejtësi të lartë, falë kësaj ngrihet përpjetë. Falë forcës fizike, në të cilën bazohet puna e fshesës me korrent, pluhuri ndahet në të vogël dhe të madh, dhe pas së cilës shpërndahet: i madh - dhoma e jashtme dhe e vogël - muret e dhomës së brendshme. Pas kësaj, ajri tashmë i pastër del përmes disa filtrave.
Vetë fshesa me korrent është bërë prej plastike, nuk ka frikë nga uji dhe kur e përdorni, nuk nevojiten elementë të zëvendësueshëm.
Le të kuptojmë tani avantazhet dhe disavantazhet e pastruesve vakum ciklonikë.
Së pari, për meritat.
Një avantazh shumë i mirë i pastruesve të fshesës me ciklon është pesha dhe dimensionet e tij. Këto njësi janë mjaft të lehta dhe kompakte. Nëse e blini këtë fshesë me korrent, mund të kurseni ndjeshëm hapësirë ​​dhe energji të personit që bën pastrimin.
Nuk ka nevojë për asnjë qese zëvendësuese, kështu që do të kurseni në blerjen e qeseve zëvendësuese.
Pastruesit ciklonikë të mbushur me pluhur nuk e humbin fuqinë e tyre.
Ju gjithashtu mund të lani dhe thani me lehtësi fshesën tuaj.
Vlen gjithashtu të përmenden disavantazhet e pastruesve vakum ciklonikë.
Së pari, pas pastrimit të fshesës do të duhet të hiqni pluhurin e grumbulluar në enën e pluhurit.
Këto fshesa me korrent janë shumë të zhurmshme dhe kërkojnë shumë energji.

Pastrues ciklonik modern dhe efikas
Pastrues ciklonik modern dhe efikas
Pastrues ciklonik modern dhe efikas
Pastrues ciklonik modern dhe efikas Pastrues ciklonik modern dhe efikas Pastrues ciklonik modern dhe efikasHome | Articles

November 27, 2022 03:54:24 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting