Pajisjet për zbatimin e projekteve DVB-T

Meqenëse të gjitha standardet e familjes DVB bazohen në standardin dixhital të kompresimit MPEG-2, për të organizuar transmetimin në DVB-T, kërkohet i njëjti grup pajisjesh si për organizimin e transmetimit dixhital satelitor. Para së gjithash, këto janë enkodues video / audio MPEG-2 DVB, kapsulues IP / DVB dhe multiplekserë. Vetëm moderatorët ndryshojnë, pasi që secili nga standardet DVB (-S, -C, -T) ndryshon saktësisht në llojin e tij të modulimit, pasi që secila është projektuar për transmetim optimal në një larmi mediash fizike (kabllor, lidhje satelitore, ajër).
Si një shembull i ndërtimit të një qendre transmetimi në standardin DVB-T, ne mund të konsiderojmë përbërjen dhe parimin e funksionimit të zonës së provës së transmetimit DVB-T, e cila u krijua në Moskë në bazë të qendrës së transmetimit OKTOD me pjesëmarrjen aktive të SYRUS SYSTEMS, i cili furnizoi dhe instaloi të gjithë kompletin e pajisjeve formuese të kanaleve MPEG-2 DVB.
Pajisjet e siguruara nga SYRUS SYSTEMS përfshijnë: Kodues video video CODICO E-1000, kodues audio audio CODICO E-1000, shumëfishues CODICO RTM-3800, kapsulues CODICO IGW-600 IP DVB, server media, marrës pajtimtarësh DVB-T, kontroll dhe monitorim sistemi, programi i shpërndarjes së të dhënave të garantuara FAZZT Sistemi i Dorëzimit Dixhital. Në stacionin qendror të transmetimit, një paketë e programeve dixhitale formohet dhe transmetohet në standardin DVB-T në frekuencën e një prej kanaleve televizive tokësore (34 kanale, 578 MHz). Marrësit e pajtimtarëve marrin sinjalin nga ajri, e dekodojnë atë dhe dërgojnë video dhe zë në TV. Programet e radios mund të dalin nga marrësi në një amplifikator audio për të dëgjuar. Njëkohësisht me programet TV dhe PB në paketë, të dhënat e trafikut IP transmetohen përmes një kanali të veçantë. Në të njëjtën kohë, janë të organizuara si transmetimi i njëanshëm i të dhënave pa një kanal kthimi ashtu edhe qasja në internet sipas një skeme asimetrike me një kërkesë përmes një lidhje dial-up.
Sistemi i krijuar lejon organizimin e transmetimit në një paketë, në një frekuencë të bartësit, deri në 4 programe televizive, 8 programe radio dhe një kanal transmetimi të të dhënave. Pritja kryhet në antenat televizive konvencionale.

Pajisjet për zbatimin e projekteve DVB-T
Pajisjet për zbatimin e projekteve DVB-T
Pajisjet për zbatimin e projekteve DVB-T
Pajisjet për zbatimin e projekteve DVB-T Pajisjet për zbatimin e projekteve DVB-T Pajisjet për zbatimin e projekteve DVB-THome | Articles

December 3, 2022 05:27:44 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting