Pajisjet funksionale të frigoriferit

Shumë i dobishëm kur frigoriferi ka një alarm. Mund të jetë dritë dhe tingull. Ndër të gjitha llojet e alarmeve, alarmi që bie në momentin kur rritet temperatura në ngrirje është i denjë për vëmendje të veçantë. Nëse arrin -11 gradë, atëherë një sinjal do të ndjekë, duke njoftuar për këtë. Frigoriferët gjithashtu kanë një sinjal që njofton për një derë të hapur. Mund të jetë një dhomë frigoriferike, ose mund të jetë një ngrirje. Frigoriferët e kontrolluar në mënyrë elektronike do të sinjalizojnë një derë të hapur në frigorifer pas pesë minutash dhe në frigorifer pas një minute. Convenientshtë gjithashtu i përshtatshëm për të shfaqur temperaturën, e cila ndodhet në brendësi të frigoriferit. Disa modele të frigoriferëve janë të pajisura me tregues LED. Por ka frigoriferë që kanë një ekran dixhital në të cilin paraqitet i gjithë informacioni.
Për një frigorifer, një funksion i tillë si ruajtja e ushqimit në një kohë kur energjia është e fikur është shumë e rëndësishme. Afati i ruajtjes së ushqimit tregon sasinë e kohës që ushqimi mund të mbahet brenda frigoriferit në temperaturën e duhur. Nëse është e mundur, është më mirë të blini një frigorifer që ka një kohë të gjatë ruajtjeje të ushqimit.
Secili frigorifer ka aftësinë e tij të ngrirjes. Ky tregues matet në kilogram, dhe tregon sasinë që mund të ngrijë për 24 orë. Frigoriferi gjithashtu ka një shënim të yllit. Një yll do të thotë që dhoma mbahet vetëm në -6. Ky tregues është i përshtatshëm vetëm për produkte afatshkurtra. Prania e dy dëborave do të thotë që temperatura e kamerës është -12 gradë. Për një kohë të shkurtër, të gjitha produktet e nevojshme ushqimore mund të ruhen këtu.
Frigoriferët e shënuar me tre yje tregojnë një temperaturë minimale prej -18 gradë. Kjo do të jetë e mjaftueshme për të ruajtur ushqimin për një kohë të gjatë. Ngrirja e një sasie të vogël të tyre lejohet gjithashtu këtu. Katër yje tregojnë një temperaturë prej -24 gradë. Këtu mund të ruani ushqimin për një kohë të gjatë, si dhe të ngrini një sasi të madhe të ushqimit.

Pajisjet funksionale të frigoriferit
Pajisjet funksionale të frigoriferit
Pajisjet funksionale të frigoriferit
Pajisjet funksionale të frigoriferit Pajisjet funksionale të frigoriferit Pajisjet funksionale të frigoriferitHome | Articles

December 8, 2022 00:26:12 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting