Përzgjedhja e llojit të shkrirjes së frigoriferit

Acar ose bora mund të krijohen në frigorifer ndërsa është duke funksionuar. Për të shmangur këtë problem, prodhuesit ofrojnë mënyra të ndryshme për të shkrirë frigoriferin. Ngrirësi merr përsipër shkrirjen manuale, ose sistemin No Frost. Ndarja e frigoriferit gjithashtu ka dy lloje të shkrirjes. Mund të jetë shkrirja automatike e pikimit ose sistemi No Frost. Në ditët e sotme është praktikisht e pamundur të gjesh një frigorifer, i cili parashikon shkrirjen manuale të dhomës së frigoriferit. Shumica e frigoriferëve modernë kanë një sistem shkrirje pikimi. Ky sistem është efikas dhe i thjeshtë. Muri i pasëm i dhomës frigoriferike është i pajisur me avullues. Kullimi ndodhet në pjesën e poshtme të avulluesit. Ndarja e frigoriferit ka një temperaturë pozitive. Ndërsa kompresori po funksionon, pjesa e pasme e frigoriferit ka akull mbi të. Pas disa kohësh, kompresori ndalon punën dhe akulli fillon të shkrihet. Të gjitha pikat që rezultojnë derdhen në tabaka, e cila ndodhet në kompresor. Uji avullohet më pas. Ky proces po përparon gradualisht. Në të njëjtën kohë, është plotësisht e padukshme për ata që përdorin vazhdimisht frigoriferin.
Duke marrë parasysh shkrirjen manuale të frigoriferit, kjo do të thotë të fikni frigoriferin çdo vit për shkrirjen. Në të njëjtën kohë, ajo do të lirohet nga të gjitha acarët dhe akujt që mund të krijohen gjatë kohës që funksionon kamera. I gjithë uji i shkrirë duhet të mblidhet dhe të hidhet. Por frigoriferi pas kësaj procedure duhet të lahet plotësisht dhe të fshihet me një leckë të thatë. Sistemi No Frost do të kujdeset vetë për shkrirjen e dhomës së ngrirjes.
Disa përdorues të frigoriferëve janë të mendimit se frigoriferët me sistemin No Frost ushqim të thatë. Ky proces zhvillohet në çdo frigorifer. Vetëm se në një frigorifer me një sistem No Frost, ky proces është pak më i shpejtë sesa me një lloj standard të shkrirjes. Prandaj, ushqimi duhet të mbahet i mbuluar në frigoriferë të tillë. Por frigoriferët me sistemin No Frost gjithashtu kanë disavantazhe. Ky sistem zë shumë hapësirë. Rreth 20 litra. Por midis karakteristikave të tij pozitive spikasin të tilla si komoditeti i ruajtjes së ushqimit, lehtësia e përdorimit.

Përzgjedhja e llojit të shkrirjes së frigoriferit
Përzgjedhja e llojit të shkrirjes së frigoriferit
Përzgjedhja e llojit të shkrirjes së frigoriferit
Përzgjedhja e llojit të shkrirjes së frigoriferit Përzgjedhja e llojit të shkrirjes së frigoriferit Përzgjedhja e llojit të shkrirjes së frigoriferitHome | Articles

December 3, 2022 17:33:05 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting