Përfitimet e DVB-T

Standardi DVB-T përdor teknika të veçanta të modulimit dhe intervale mbrojtëse në kombinim me Transformimin e shpejtë Fourier për të siguruar imunitetin më të lartë të zhurmës. Ju lejon të ndryshoni shkallën e sigurisë, shpejtësinë e transmetimit dhe korrigjimin e gabimit. Këto aftësi bëjnë të mundur krijimin e sistemeve dixhitale televizive tokësore që janë optimale për secilin vendbanim ose qytet.
Si rezultat i transformimit të shpejtë të Furierit, ka 6,817 transportues me bandë të ngushtë në mënyrën 8k dhe 1705 transportues në mënyrën 2k në daljen e transmetuesit. Një numër i caktuar transportuesish shtypen në pikën e marrjes si rezultat i ndërhyrjeve, ata që mbeten i nënshtrohen një transformimi të kundërt të Furierit në marrës dhe në dalje merret një sinjal i pa shtrembëruar.
Avantazhi i DVB-T është aftësia për të marrë programe televizive në rast të mbivendosjes së zonave të pritjes së besueshme të disa qendrave televizive që veprojnë në të njëjtën frekuencë. Sinkronizimi i telecentrave bëhet sipas standardit të frekuencës së çdo sateliti të disponueshëm. Sigurisht, të gjitha qendrat televizive që transmetojnë 6-7 programe kombëtare në një operator duhet të transmetojnë paketën e programit në të njëjtën kohë dhe në mënyrë identike.
Changingshtë e mundur, duke ndryshuar parametrat e sinjalit të shkaktuar, duke korrigjuar gabimet dhe llojet e modulimit, të merrni një gamë të gjerë të shpejtësive të transmetimit nga 4.98 në 31.67 Mbit / s në brezin e frekuencës 8 MHz.
Nëse i kërkojmë vetes kërkesa shumë modeste për cilësinë e transmetimit (2 Mbit / s), atëherë kjo korrespondon me 2-16 programe televizive në një frekuencë të bartësit. Ose gjysma e aq (deri në 8 programe) në 4 Mbps me cilësi më të mirë. Ndryshe nga ATSC, programet televizive të transmetuara nuk janë në asnjë mënyrë të lidhura me strukturën e sinjaleve dhe një rrjedhë transporti mund të përmbajë formate standarde dhe me format të lartë televiziv me dekompozim në 525 dhe 625 linja.

Përfitimet e DVB-T
Përfitimet e DVB-T
Përfitimet e DVB-T
Përfitimet e DVB-T Përfitimet e DVB-T Përfitimet e DVB-THome | Articles

November 28, 2022 04:14:30 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting