Orosz tűzhely a konyhában. A légszárító kiválasztása

Az ókortól kezdve az orosz sütőben főtt ételeket felülmúlhatatlan ízük és aromájuk miatt különösen értékelik. A konvekciós kemence az egyik kísérlet a kemence főzési módszereinek újjáteremtésére a modern konyhában.
Mi az a légszárító és hogyan működik
A konvekciós kemence, vagy ahogy eredetileg hívták, a konvekciós kemence egy háztartási elektromos készülék, különféle módon főzhető forró levegőáramok segítségével, amelyet az Egyesült Államokban találtak ki a múlt század 80-as éveiben, és akkoriban a mikrohullámú sütők helyettesítésére tervezték. Az " airfryer " elnevezést először 1996-ban használták Oroszországban, és azóta ennek a konyhai technikának a hagyományos neve.
Külsőleg a légzsírkeverő egy állványos és fedeles üvegedény-lombik, amelybe fűtőelem és ventilátor van beépítve. A fűtőelem egy bizonyos hőmérsékletre melegíti a lombik belsejében lévő levegőt, és a ventilátor egyenletesen elosztja a benne keringő és az edény elkészítéséhez szükséges forró levegő áramokat. Kívül van a kezelőpanel.
A légkondicionáló előnyei
A „ grill ” szó jelenléte „ hősünk ” nevében nem jelent ilyen szűk szakosodást. Éppen ellenkezőleg, ez a csodálatos eszköz képes lesz részlegesen vagy teljesen helyettesíteni számos konyhai eszközt, mivel képes sütni, barnulni, főzni egy grillezőt, cserélni egy kettős kazánt és kenyérpirítót, létrehozni a vízforraló vagy a fazék hatását, sőt készítsen ryazhankát! Vannak nem szabványos lehetőségek a szellőző használatára is - használhatja halak és húsok füstölésére, rakott és pite sütésre, üvegek, száraz gyümölcsök és gyógynövények sterilizálására, leolvasztásra és a készételek egyszerű felmelegítésére. Sőt, egyszerre több különféle ételt főzhet, időt és energiát takarítva meg, ha az üvegtálba több tartályt készít bármilyen hőálló anyagból.
Fontos megjegyezni, hogy az olajsütőn főzhet olaj és zsír hozzáadása nélkül, a forró levegővel történő főzés módszere maximálisan megőrzi a termékekben található hasznos anyagokat és vitaminokat, így ételei nem csak ízletesek és étvágygerjesztőek lesznek, hanem egészséges is.
A légzsírkészítő gyorsan elkészül: például 1 kg súlyú grillezett csirkét tálalhat az asztalra a főzés megkezdése után 40 percen belül. A lombik átlátszóságának köszönhetően a főzési folyamat folyamatosan nyomon követhető. Rendszerint a készülék hangjelzéssel értesíti a munka befejezéséről.
A légszárító funkciói. Mire kell figyelni vásárláskor
Noha elvileg minden aerogrill megegyezik, különbözhetnek egymástól számos további funkció és kiegészítő jelenlétében vagy hiányában.
A légkondicionáló fő funkciói a következők:
Időzítő (szinte minden modellben jelen van, csak annak működési ideje változhat - 1 és 24 óra között, késleltetett indítás lehetőségével)
A már említett hang- és fényjelzés a munka kezdetéről és végéről
A teljesítmény beállításának lehetősége (a fűtőelem fűtési hőmérséklete)
A ventilátor sebessége állítható
Fedél típusa - levehető vagy speciális konzollal rögzíthető. Az első típus egy kicsit kényelmesebb a gondozása, a második megbízhatóbb és biztonságosabb (kisebb a kockázata annak, hogy a fedél forró felülete megégjen vagy véletlenül leejtse)
Öntisztító funkció (drága modellekben)
Vezérlés típusa (mechanikus vagy elektronikus)
Főzési programok száma
Ami a tartozékokat illeti, ezek tartalmazhatnak egy további rögzítést, amely növeli a lombik térfogatát, különféle alátéteket, fogókat, spatulákat és edényeket a készételek kivonásához, egy receptkönyvet. Ügyeljen a vásárolni tervezett légszárító teljes készletére.
Befejezésül néhány gyakorlati tipp. A termékek főzésének egyes módszereivel a légszárító kifejezetten megbirkózik. Munkájának bonyolultságainak megértéséhez a légszárító tulajdonosainak áttekintései és tanácsai segítenek.
Megállapítottuk, hogy a airfryer modern kompakt és multifunkcionális konyhai készülék különféle ízletes és egészséges ételek elkészítéséhez.
Jó étvágyat kívánunk!

Orosz tűzhely a konyhában. A légszárító kiválasztása
Orosz tűzhely a konyhában. A légszárító kiválasztása
Orosz tűzhely a konyhában. A légszárító kiválasztása
Orosz tűzhely a konyhában. A légszárító kiválasztása Orosz tűzhely a konyhában. A légszárító kiválasztása Orosz tűzhely a konyhában. A légszárító kiválasztásaHome | Articles

November 27, 2022 04:08:28 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting