Oprema za provedbu DVB-T projekata

Budući da se svi standardi obitelji DVB temelje na MPEG-2 standardu digitalne kompresije, za organiziranje emitiranja u DVB-T potreban je isti set opreme kao i za organizaciju satelitskog digitalnog emitiranja. Prije svega, to su video / audio enkoderi MPEG-2 DVB, IP / DVB enkapsulatori i multiplekseri. Razlikuju se samo modulatori, jer se svaki od DVB standarda (-S, -C, -T) precizno razlikuje po svojoj vrsti modulacije, budući da svaki je dizajniran za optimalan prijenos putem različitih fizičkih medija (kabel, satelitske veze, bežični prijenos).
Kao primjer izgradnje radiodifuznog centra u standardu DVB-T možemo uzeti u obzir sastav i princip rada ispitne zone za emitiranje DVB-T, koja je stvorena u Moskvi na temelju radiodifuznog centra OKTOD s aktivnim sudjelovanjem SYRUS SYSTEMS-a, koji su isporučili i instalirali čitav set opreme za oblikovanje kanala MPEG-2 DVB.
Oprema koju isporučuju SYRUS SYSTEMS uključuje: CODICO E-1000 Professional video enkoderi, CODICO E-1000 Audio audio enkoderi, CODICO RTM-3800 multiplekser, CODICO IGW-600 IP DVB enkapsulator, medijski poslužitelj, DVB-T pretplatnički prijamnici, upravljanje i nadzor sustav, program zajamčene dostave podataka FAZZT Digitalni sustav isporuke. Na središnjoj odašiljačkoj postaji formira se paket digitalnih programa koji se emitira u DVB-T standardu na frekvenciji jednog od zemaljskih televizijskih kanala (34 kanala, 578 MHz). Pretplatnički prijamnici primaju signal iz zraka, dekodiraju ga i šalju video i zvuk na televizor. Radijski programi mogu se izlaziti iz prijamnika na audio pojačalo za slušanje. Istodobno s TV i PB programima u paketu, podaci o IP prometu prenose se zasebnim kanalom. Istodobno se organiziraju i jednosmjerni prijenos podataka bez povratnog kanala i pristup Internetu prema asimetričnoj shemi sa zahtjevom putem dial-up veze.
Stvoreni sustav omogućuje organiziranje prijenosa u jednom paketu, na jednoj nosećoj frekvenciji, do 4 televizijska programa, 8 radio programa i kanal za prijenos podataka. Prijem se vrši na konvencionalnim televizijskim antenama.

Oprema za provedbu DVB-T projekata
Oprema za provedbu DVB-T projekata
Oprema za provedbu DVB-T projekata
Oprema za provedbu DVB-T projekata Oprema za provedbu DVB-T projekata Oprema za provedbu DVB-T projekataHome | Articles

November 27, 2022 03:38:37 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting