Oprema za izvajanje projektov DVB-T

Ker vsi standardi družine DVB temeljijo na standardu digitalnega stiskanja MPEG-2, je za organizacijo oddajanja v DVB-T potrebna enaka oprema kot za organizacijo satelitskega digitalnega oddajanja. Najprej so to video / avdio dajalniki MPEG-2 DVB, IP / DVB enkapsulatorji in multiplekserji. Razlikujejo se samo modulatorji, saj se vsak od standardov DVB (-S, -C, -T) natančno razlikuje po svoji vrsti modulacije, saj vsaka je zasnovana za optimalen prenos prek različnih fizičnih medijev (kabel, satelitske povezave, brezžični prenos).
Kot primer gradnje radiodifuznega centra v standardu DVB-T lahko upoštevamo sestavo in načelo delovanja testne cone za oddajanje DVB-T, ki je bila ustvarjena v Moskvi na podlagi radiodifuznega centra OKTOD z aktivnim sodelovanjem družbe SYRUS SYSTEMS, ki je dobavila in namestila celoten komplet opreme za oblikovanje kanalov MPEG-2 DVB.
Oprema, ki jo dobavlja SYRUS SYSTEMS, vključuje: Video kodirnike CODICO E-1000 Professional, avdio dajalnike CODICO E-1000, multiplekser CODICO RTM-3800, enkapsulator CODICO IGW-600 IP, medijski strežnik, sprejemnike DVB-T naročnikov, nadzor in nadzor sistem, program zajamčene dostave podatkov FAZZT Digital Delivery System. Na centralni oddajni postaji se oblikuje paket digitalnih programov, ki se predvaja v standardu DVB-T na frekvenci enega od zemeljskih televizijskih kanalov (34 kanalov, 578 MHz). Naročniški sprejemniki sprejmejo signal iz zraka, ga dešifrirajo in na televizor pošljejo video in zvok. Radijski programi se lahko oddajajo iz sprejemnika na avdio ojačevalnik za poslušanje. Hkrati s TV in PB programi v paketu se IP podatki o prometu prenašajo po ločenem kanalu. Hkrati je organiziran tako enosmerni prenos podatkov brez povratnega kanala kot tudi dostop do interneta po nesimetrični shemi z zahtevo prek klicne povezave.
Ustvarjeni sistem omogoča organizacijo prenosa v enem paketu, na eni nosilni frekvenci, do 4 televizijske programe, 8 radijskih programov in kanal za prenos podatkov. Sprejem se izvaja na običajnih televizijskih antenah.

Oprema za izvajanje projektov DVB-T
Oprema za izvajanje projektov DVB-T
Oprema za izvajanje projektov DVB-T
Oprema za izvajanje projektov DVB-T Oprema za izvajanje projektov DVB-T Oprema za izvajanje projektov DVB-THome | Articles

December 3, 2022 18:25:59 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting