Oh, acar-acar: parimet e frigoriferëve modernë

Njëherë e një kohë, paraardhësit tanë kaluan shumë kohë duke prerë akullin në dimër. Ata duhej ta bënin këtë profesion të vështirë dhe jashtëzakonisht të rrezikshëm vetëm për të garantuar sigurinë e produkteve të mishit në pranverë dhe verë, pasi ata bënë akullnajat nga akulli i ruajtur për dimër - analoge të frigoriferëve modernë dhe dhomave të ftohjes. Nga rruga, si funksionon një frigorifer në përgjithësi dhe mbi çfarë parimi funksionon? A e keni menduar ndonjëherë? Nëse jo, atëherë më kot - në fund të fundit, pa ditur as parimet themelore të funksionimit të pajisjeve moderne të ngrirjes, është pothuajse e pamundur të bësh zgjedhjen e saktë dhe të informuar të një frigorifer kur e blen atë, dhe është shumë më e vështirë të gjesh simptomat e keqfunksionimeve që mund të lindin gjatë funksionimit të tij. Dhe prandaj - lexoni dhe edukoni veten!
Së pari, le të shohim se nga cilat pjesë kryesore përbëhet. Pjesa më e rëndësishme e tij është një motor-kompresor, një lloj pompë që qarkullon një ftohës special (më shpesh freon). Një kondensator është i fshehur në murin e pasmë - vendi ku ftohësi ftoh, kondensohet dhe shndërrohet në një lëng. Elementi tjetër i rëndësishëm është avulluesi, ku lëngu nga kondensatori avullohet, dhe kështu gjenerohet i ftohti.
Pra, si ndërveprojnë këto pjesë me njëra-tjetrën? Kompresori nxjerr avujt e ftohësit nga avulluesi, pastaj i pompon ato në kondensator, ku ftohësi kthehet në gjendje të lëngët. Pastaj ky lëng hyn në avullues përmes një filtri dhe një tubi kapilar. Në të, ftohësi vlon, duke marrë nxehtësi nga sipërfaqja e avulluesit dhe duke ftohur brendësinë e frigoriferit dhe gjithçka në të. Në avullues, ftohësi i lëngët shndërrohet përsëri në avull dhe i gjithë procesi përsëritet. Kjo ndodh derisa temperatura të bjerë në nivelin e dëshiruar, pas së cilës motori fiket.
Ky proces i thjeshtë i funksionimit të frigoriferit mund të prishet në kushtet e përdorimit të pahijshëm dhe mund të çojë në prishjen e tij. Për të shmangur këtë, merrni parasysh çështjet më problematike të frigoriferit.
Si të pastroni frigoriferin?
Frigoriferi është vendi ku ruhet ushqimi ynë dhe, natyrisht, duhet ta mbajmë plotësisht të pastër. Rekomandohet të lani frigoriferin të paktën një herë në sezon, duke respektuar procedurën e mëposhtme:
1. Përgatitni një solucion me ujë të ngrohtë dhe sodë buke për larje (2 lugë sodë buke për 1 litër ujë).
2. Shkëputni njësinë nga furnizimi me energji elektrike. Nxirrni të gjithë ushqimin dhe ruani në një vend të freskët.
3. Shkrini plotësisht frigoriferin.
4. Lani atë me tretësirë ​​të përgatitur të sodës, më pas shpëlajeni me ujë të pastër të ngrohtë dhe thajeni me një leckë të pastër të thatë.
5. Shpëlani enët dhe raftet veçmas në të njëjtën mënyrë si pjesa e brendshme.

Oh, acar-acar: parimet e frigoriferëve modernë
Oh, acar-acar: parimet e frigoriferëve modernë
Oh, acar-acar: parimet e frigoriferëve modernë
Oh, acar-acar: parimet e frigoriferëve modernë Oh, acar-acar: parimet e frigoriferëve modernë Oh, acar-acar: parimet e frigoriferëve modernëHome | Articles

November 27, 2022 04:31:43 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting