Oh, îngheț-îngheț: principiile frigiderelor moderne

Pe vremuri, strămoșii noștri petreceau mult timp tăind gheață iarna. Ei au trebuit să facă această ocupație dificilă și extrem de periculoasă doar pentru a asigura siguranța produselor din carne în primăvara și vara, deoarece au făcut ghețari din gheața stocată pentru iarnă - analogi ai frigiderelor moderne și camerelor de depozitare frigorifică. Apropo, cum funcționează un frigider în general și pe ce principiu funcționează? Te-ai gândit vreodată la asta? Dacă nu, atunci în zadar - la urma urmei, fără a cunoaște nici măcar principiile de bază ale funcționării dispozitivelor moderne de congelare, este aproape imposibil să alegi corect și în cunoștință de cauză un frigider atunci când îl cumperi și este mult mai dificil de aflat simptomele defecțiunilor care pot apărea în timpul funcționării sale. Și, prin urmare, citiți-vă și educați-vă!
În primul rând, să vedem în ce părți principale constă. Cea mai importantă parte a sa este un motor-compresor, un fel de pompă care circulă cu un agent frigorific special (cel mai adesea freon). Un condensator este ascuns pe peretele din spate - locul în care agentul frigorific se răcește, se condensează și se transformă într-un lichid. Următorul element important este evaporatorul, unde lichidul din condensator se evaporă și astfel se generează frig.
Deci, cum interacționează aceste părți între ele? Compresorul extrage vaporii de agent frigorific din evaporator, apoi îi pompează în condensator, unde agentul frigorific se transformă într-o stare lichidă. Apoi, acest lichid intră în evaporator printr-un filtru și un tub capilar. În el, agentul frigorific fierbe, luând căldură de pe suprafața evaporatorului și răcind interiorul frigiderului și tot ce conține. În evaporator, agentul frigorific lichid este transformat înapoi în abur și întregul proces se repetă. Acest lucru se întâmplă până când temperatura scade la nivelul dorit, după care motorul se oprește.
Acest proces simplu de funcționare a frigiderului poate fi întrerupt în condiții de utilizare necorespunzătoare și poate duce la defectarea acestuia. Pentru a evita acest lucru, luați în considerare cele mai problematice probleme ale frigiderului.
Cum se curăță frigiderul?
Frigiderul este locul în care sunt depozitate alimentele noastre și, desigur, trebuie să le păstrăm complet curate. Se recomandă spălarea frigiderului cel puțin o dată pe sezon, respectând următoarea procedură:
1. Pregătiți o soluție de apă caldă și bicarbonat de sodiu pentru spălare (2 linguri de bicarbonat de sodiu la 1 litru de apă).
2. Deconectați unitatea de la sursa de alimentare. Scoateți toate alimentele și păstrați-le într-un loc răcoros.
3. Decongelați complet frigiderul.
4. Spălați-l cu soluție de sodă pregătită, apoi clătiți cu apă caldă curată și uscați-o cu o cârpă uscată curată.
5. Clătiți separat recipientele și rafturile în același mod ca și interiorul.

Oh, îngheț-îngheț: principiile frigiderelor moderne
Oh, îngheț-îngheț: principiile frigiderelor moderne
Oh, îngheț-îngheț: principiile frigiderelor moderne
Oh, îngheț-îngheț: principiile frigiderelor moderne Oh, îngheț-îngheț: principiile frigiderelor moderne Oh, îngheț-îngheț: principiile frigiderelor moderneHome | Articles

December 6, 2022 14:50:12 +0200 GMT
0.072 sec.

Free Web Hosting