Odabir hladnjaka: Koji je sustav odmrzavanja bolji?

Proizvođači hladnjaka trude se nadmašiti konkurenciju. Kojim trikovima ne pribjegavaju: stvorite modele s nevjerojatnim dizajnom, osmislite nove funkcije. Sve to s jednim ciljem - privući kupce. Ogroman izbor različitih modela uvodi posjetitelje u trgovački centar u omamljenost, od takvog obilja teško je izdvojiti jedan model. Ovaj će članak govoriti o sustavima za odmrzavanje hladnjaka, nakon čitanja materijala čitatelji će moći razumjeti koji je uređaj za spremanje hrane za njih prikladniji.
Kada kupujete hladnjak, jedan od najvažnijih kriterija je način odmrzavanja uređaja. Tri su glavne tehnologije za ovaj postupak:
1. kapanje;
2. kombinirani;
3. antena, poznatija kao "No Frost".
Glavna svrha ovih sustava je spriječiti stvaranje snježne kore na površinama odjeljaka zamrzivača i hladnjaka. Iako ne može utjecati na rad motora ili drugih elemenata uređaja, njegova prisutnost narušava prijenos topline između uskladištenih proizvoda i uređaja za isparavanje. Zbog toga se način smrzavanja znatno pogoršava, na motor se stavlja povećano opterećenje.
Sustav kapanja
Ova metoda odmrzavanja je da se na stražnjem zidu skuplja kondenzacija, to je zbog razlike u temperaturi između prostorije i hladnjaka kada se otvori. Svaki put kad u ovom trenutku u uređaj uđe topli zrak, pridonoseći stvaranju vlage. Povremeno, kada postoji stanka u radu kompresora, tekućina teče u poseban spremnik, nakon čega isparava. Istodobno, led se ne stvara u pretincu hladnjaka, ali ga ima u zamrzivaču. Stoga će se hladnjak morati povremeno odmrzavati.
"Bez smrzavanja"
Rashladna oprema s takvim sustavom odmrzavanja koristi prisilnu cirkulaciju zraka, dok se čestice vlage uklanjaju iz odjeljka hladnjaka. Tehnologija je dobra u tome što se nakupina leda na njezinim zidovima neće stvarati ni u pretincu za zamrzavanje. To je njegov ogroman plus. Budući da se zrak neprestano kreće unutar uređaja, hrana se ravnomjerno hladi i stoga ima duži vijek trajanja. Tu je i minus: proizvodi, koji su stalno u " nacrtu ", suše se. Spremite ih u hermetički zatvorenu posudu.
Gore opisane metode za odmrzavanje kućanskih aparata nisu idealne, svaka od njih ima nedostatke, pa su proizvođači neprestano tražili izlaz, pokušavajući pronaći najbolji način. Kao rezultat, odlučeno je stvoriti modele koji kombiniraju obje opcije. O tome će biti riječi u nastavku.
Kombinirani sustav
Ova se tehnologija koristi samo u skupim modelima. Glavna je stvar sljedeća: hladnjak se odmrzava sustavom kapanja, a odjeljak za smrzavanje odmrzava se prisilnom ventilacijom. Ova primjena nema nedostataka s gledišta potrošača. Postoje tehnički nedostaci: hladnjak ima više blokova, što rezultira povećanjem njegovih troškova.
Poznavajući ove značajke, bit će vam lakše odlučiti se o izboru hladnjaka. Kada dajete prednost određenom modelu, svakako se raspitajte o njegovoj klasi uštede energije i kapacitetu - ovi su parametri također važni.

Odabir hladnjaka: Koji je sustav odmrzavanja bolji?
Odabir hladnjaka: Koji je sustav odmrzavanja bolji?
Odabir hladnjaka: Koji je sustav odmrzavanja bolji?
Odabir hladnjaka: Koji je sustav odmrzavanja bolji? Odabir hladnjaka: Koji je sustav odmrzavanja bolji? Odabir hladnjaka: Koji je sustav odmrzavanja bolji?Home | Articles

November 28, 2022 04:41:07 +0200 GMT
0.005 sec.

Free Web Hosting