O odabiru robotskog usisavača

Priznajte: najvjerojatnije vam se svidjela priča o štuci i Emelyji, koja je ležala na štednjaku, dok su sve zadaće odrađivane bez njegova sudjelovanja, kao dijete. Došavši kući nakon napornog radnog dana, apsolutno ne želim obavljati kućanske poslove: kako se ne sjetiti bajke u kojoj su svi zadaci izvršeni automatski. Ali zato je doba visokih tehnologija ostvarivanje bajke ... barem dio nje. Usisavači-roboti mogu vam pružiti sasvim izvedivu pomoć u održavanju čistoće i reda. Ovi se nevjerojatni automobili samostalno voze oko vaše kuće, usisavaju podove i tepihe, a zatim sami istresu smeće i počnu se puniti! Ali da bi se tako koristan pomoćnik pojavio u vašem domu, prvo ga morate kupiti. Ali tu se mogu pojaviti problemi, jer čak i savjetnici u trgovačkim lancima ponekad nisu upoznati s načelima svog izbora. Kako biste popunili praznine u znanju, savjetujemo vam da se upoznate s materijalima iz našeg članka ...
Primijetimo odmah da ovaj izum nije prikladan za sve. Nemoguće je nadati se da će ovaj uređaj u potpunosti preuzeti funkcije sređivanja stvari u stanu. Može samo pomoći u održavanju čistoće. Ako niste ljubitelj savršenog reda, gdje su sve stvari na svojim mjestima, a na podu nema niti jedne žice ili razbacanih stvari, ovaj izum nije za vas.
Tehnička oprema robota
Jednostavno rečeno, koje uređaje, četke i senzore uređaj ima. Za visokokvalitetno čišćenje mora imati najmanje tri četke: glavnu, u koju se usisava prašina i vrlo mali otpad, četku ili čak dvije za velike smeće i bočnu četku za čišćenje podnožja i uglova prostorije .
Vrlo su važni i oni uređaji robota koji nisu odgovorni za čišćenje, već za njegovo kretanje u svemiru. Infracrveni senzori su standardni, koji su uključeni u gotovo sve takve uređaje. Omogućuju robotu da izbjegne prepreke na svom putu. Neki, napredniji modeli također su opremljeni senzorima koji otkrivaju mjesta onečišćenja i usmjeravaju promet na takvo mjesto.
Popis programa rada
Različiti modeli imaju različite programe za čišćenje kuće, kao što su tepih, drvo, pločice, tepih s dugim hrpama. Naravno, što više uređaja ima mogućnosti, to će postati korisniji i funkcionalniji pomoćnik.
Kapacitet baterije
Standardno čišćenje stana trajat će oko 2 sata za robotski usisavač. Međutim, neće svi modeli baterija imati dovoljno vremena za to, morat ćete neprestano nadzirati uređaj: je li se zaustavio usred čišćenja.
Mogućnost programiranja
Neki modeli mogu programirati početak čišćenja u određeno vrijeme - to može biti korisno ako ste rijetko kod kuće ili trebate vremena za uređenje stana prije dolaska gostiju ili važnog događaja.
Proizvođač
Danas nema toliko tvrtki koje proizvode robotske usisavače, pogotovo u usporedbi s proizvođačima ostalih kućanskih aparata. Jedna od najpoznatijih i najpouzdanijih marki je američka tvrtka iRobot. Također aktivni sudionici na tržištu su kineski i korejski proizvođači, ali ispada da su njihovi modeli uglavnom kopije američkih uređaja. Prirodno, roboti različitih marki značajno se razlikuju u cijeni.
Izbor određenog modela robotskog usisavača trebao bi se temeljiti na vašim potrebama i financijskim mogućnostima. Danas su ti uređaji vrlo skupi, a kupiti ih iz zabave, poput zanimljive igračke, ne vrijedi. Razmislite za što vam stvarno treba, tada će izbor biti lakši.

O odabiru robotskog usisavača
O odabiru robotskog usisavača
O odabiru robotskog usisavača
O odabiru robotskog usisavača O odabiru robotskog usisavača O odabiru robotskog usisavačaHome | Articles

December 3, 2022 07:19:34 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting