O najpomembnejših načelih robotskih sesalnikov

Sesalnik je nepogrešljiv pomočnik v hiši. Z njegovo pomočjo lahko stvari enostavno uredite v najbolj razmetanem in prašnem stanovanju, pri čemer to počne veliko hitreje kot z običajno metlo. Kaj pa lahko rečete, če lahko sodobni sesalniki vaše stanovanje očistijo ne samo neprekinjeno, ampak tudi brez potrebe po vaši udeležbi? Seveda govorimo o hitro naraščajoči priljubljenosti sesalnikov-robotov, ki pridno čistijo stanovanje, ne da bi jih bilo treba sploh paziti. Gotovo jih marsikoga muči vprašanje, kaj je osnova dela tako prefinjenih in zapletenih mehanizmov, ki so v službi človeka ... In če je temu tako, potem lahko svojo radovednost v celoti potešite že z branjem našega članka, v ki smo podrobno opisali načela delovanja takšnih strojev ...
Osnovna shema in načela dela
1. Za začetek velja omeniti, da ima sesalnik dva rezervoarja: enega za vodo in detergent, drugega za umazano tekočino.
2. Najprej vlijemo raztopino detergenta v ustrezno posodo.
3. Ko naprava deluje, gre detergent skozi prilagodljivo posebno cev do cevi, nato pa se pod vplivom pritiska razprši po celotni površini šobe, da se enakomerno porazdeli po površinah, ki jih je treba očiščena.
4. Pri čiščenju se istočasno razprši čistilna raztopina s sesanjem vlage, onesnažene s prašnimi delci. Če želite opraviti globlje čiščenje, morate nanešeno raztopino s čistilom pustiti nekaj minut, nato pa zbrati peno, ki naj vpije vso umazanijo. Onesnažena tekočina vstopi v drugo posodo, ki jo vpije šoba. Pri sesanju nazaj je treba šobo počasi voziti po površini, da jo očistite, sicer vlaga ne bo imela časa, da se popolnoma vpije.
5. Če ste temeljito očistili, boste morali počakati približno uro in pol, da se preproga popolnoma posuši.
Če površina ostane mokra po sesanju nazaj, lahko to kaže na majhno moč. Zato je treba pri nakupu pralnih sesalnikov posebno pozornost nameniti vrednosti moči tega modela. Višja kot je, bolje bo naprava delovala. No, seveda bodite pozorni na prostornino rezervoarja za vodo glede na skupno površino, ki jo bo treba odstraniti.
Pralni modeli imajo glavno prednost, da lahko osvežijo in navlažijo zrak. Imajo pa tudi svoje slabosti: dražji so od drugih sesalnikov, poleg tega bodo potrebna dodatna sredstva za detergente, so večji in težji, zato imajo majhno okretnost. Velika neprijetnost je tudi, da jo morate vsakič po uporabi naprave razstaviti, očistiti rezervoarje in počakati, da se popolnoma posušijo.

O najpomembnejših načelih robotskih sesalnikov
O najpomembnejših načelih robotskih sesalnikov
O najpomembnejših načelih robotskih sesalnikov
O najpomembnejših načelih robotskih sesalnikov O najpomembnejših načelih robotskih sesalnikov O najpomembnejših načelih robotskih sesalnikovHome | Articles

December 3, 2022 14:08:19 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting