O lume 3D în casa ta. Cum se alege un televizor 3D

Așadar, ați urmărit Avatar, încercați să nu ratați premierele filmelor în 3D și sunteți deja coapte să cumpărați un televizor 3D. Acest articol vă va ajuta să înțelegeți complexitatea tehnologiilor 3D și vă va spune ce să căutați atunci când alegeți un televizor 3D.
Ce este televizorul 3D?
Astăzi, majoritatea covârșitoare a conținutului video - filme, emisiuni, jocuri - este prezentată în 2D, adică imaginea o vedem doar în două planuri. 3D adaugă o a treia dimensiune imaginii - adâncimea. În sine, efectul stereoscopic nu este ceva nou, dar abia acum tehnologiile 3D au devenit cu adevărat masive. Acum, pentru a viziona un film 3D, nu este necesar să mergeți la un cinematograf specializat și să cheltuiți bani pe bilete scumpe. Trebuie doar să cumperi un televizor 3D.
Cum funcționează televizorul 3D
Televiziunea 3D se bazează pe mecanisme de viziune umană. Prin urmare, pentru a înțelege cum funcționează tehnologia 3D, să înțelegem cum funcționează ochii și creierul nostru. În cursul școlii de trigonometrie, termenul de triangulare este prezent. Este o metodă de determinare a distanței față de un obiect prin măsurarea unghiurilor dintr-un punct specific. Mecanismul viziunii noastre este implementat într-un mod similar. Ochii unui adult sunt distanți la aproximativ 7 cm, astfel încât fiecare dintre ei vede un obiect dintr-un unghi ușor diferit. Dacă închideți ochiul stâng și priviți un obiect și apoi, fără să vă luați ochii, deschideți ochiul drept, vi se poate părea că obiectul pe care îl priviți sare. Acest efect este cauzat de diferența de unghiuri de vizualizare a fiecărui ochi. Creierul analizează și compară două imagini și ne oferă o singură imagine.
La fel, doar uitându-vă la o imagine 3D pe un ecran TV 3D, vedeți inițial două imagini separate. Tehnologia 3D face creierul să creadă că obiectele din imagine sunt mai departe sau mai aproape decât sunt în realitate. Fiecare dintre cele două imagini este difuzată către fiecare dintre cei doi ochi. Cu ajutorul ochelarilor 3D, creierul le combină, „ cedând ” ca urmare a unui efect stereoscopic.
Tipuri de tehnologie 3D
La fel ca multe alte invenții umane, tehnologia 3D are căi diferite de dezvoltare și implementare. Există 3 tipuri de imagini 3D:
Anagliful este primul mod clasic de a modela imagini 3D folosind ochelari cu lentile roșii și albastre. În acest caz, imaginea 3D este rezultatul filtrării culorilor, în urma căreia apare principalul dezavantaj de acest tip - culori nerealiste în 3D.
Tehnologia pasivă pentru crearea unei imagini stereoscopice este utilizată atunci când unghiul de vizualizare al imaginii este mai mic decât dimensiunea ecranului - de exemplu, în cinematografele cu ecran mare. Dezavantajul acestei tehnologii este că, dacă nu sunteți direct în fața ecranului sau nu vă înclinați capul, ochelarii nu vor recrea efectul 3D.
Ochelarii 3D activi sunt cel mai modern și modern tip de până acum. Dezavantajul acestei tehnologii este disponibilitatea ochelarilor (în prezent, se fac încercări de succes pentru a obține o imagine 3D fără a folosi ochelari și alte accesorii auxiliare). Cu toate acestea, privitorul are ocazia să se bucure de imagini Full HD 1080p cu culori realiste și bogate.
De ce aveți nevoie pentru a viziona 3D
În primul rând, noul televizor 3D. Televizoarele 2D convenționale sunt incapabile din punct de vedere tehnologic de a reproduce imagini stereo. Înainte de a achiziționa un dispozitiv, asigurați-vă că dvs. și membrii familiei dvs. puteți observa efecte 3D. Aproximativ 7% dintre oameni nu văd imagini stereo din cauza diferitelor probleme de vedere sau au disconfort atunci când le vizionează (dureri de cap, amețeli etc.). Și nici cei mai buni ochelari 3D activi nu vor ajuta în acest caz.
În al doilea rând, ochelarii. Majoritatea producătorilor de televizoare 3D oferă utilizarea ochelarilor 3D activi pentru vizionarea transmisiunilor în 3D. Asigurați-vă că verificați setul complet, disponibilitatea și performanța ochelarilor atunci când alegeți și cumpărați un televizor. Majoritatea televizoarelor 3D vin cu una sau două perechi de ochelari - dacă aveți o familie numeroasă, va trebui să achiziționați ochelari suplimentari pentru vizionare împreună. În același timp, toate televizoarele 3D pot transmite o imagine 2D obișnuită la rezoluție înaltă, adică puteți viziona orice programe și filme pe ecranul unui astfel de dispozitiv.
Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați un televizor 3D
Televizoarele 3D pot fi cu plasmă sau LED / LCD. În orice caz, acestea sunt dispozitive de înaltă tehnologie dotate cu generozitate de producători cu diverse funcții suplimentare și capabilități largi de comunicare, inclusiv conexiune la Internet, capacitatea de a viziona videoclipuri la cerere, suport pentru medii de stocare externe și multe altele.
Unul dintre cei mai importanți factori în alegerea unui televizor 3D este rata de reîmprospătare. Cu cât este mai mare, cu atât va fi mai confortabil pentru ochii tăi să urmărească programe TV atât în ​​format 3D, cât și în format 2D. Majoritatea televizoarelor 3D LED / LCD de înaltă calitate au o rată de reîmprospătare de 200Hz, modelele mai ieftine pot fi echipate cu matrice cu o rată de reîmprospătare a ecranului de 100Hz. Pentru televizoarele cu plasmă 3D, rata optimă de reîmprospătare a ecranului este astăzi de 600 Hz. La valori mai mici ale acestei caracteristici a unui televizor 3D, veți experimenta disconfort atunci când urmăriți scene dinamice (filme de acțiune, emisiuni sportive) pentru o lungă perioadă de timp.
Un alt factor important în alegere este metoda de conectare a ochelarilor 3D activi la televizor. Poate fi infraroșu (infraroșu, IR) și frecvență radio (frecvență radio, RF). În primul caz, ochelarii funcționează ca o telecomandă - pentru a vizualiza imagini 3D, trebuie să vă aflați în linia vizuală directă a transmițătorului cu infraroșu al televizorului. Al doilea tip oferă mai multă libertate, deoarece folosește unde radio pentru a comunica cu televizorul.
Există, de asemenea, ochelari 3D cu fir, dar sunt de domeniul trecutului, așa că nu ne vom opri în detaliu.
Precauții
În concluzie, iată câteva recomandări pentru vizionarea televiziunii 3D. Deși designerii de televizoare 3D lucrează constant pentru a îmbunătăți tehnologia, pentru mulți oameni, vizionarea imaginilor 3D pentru perioade lungi de timp poate fi epuizantă. Acest lucru este valabil mai ales pentru copii. Dozează-le vizionarea la televizor, mai ales în 3D.
Cumpărături fericite și vizionare plăcută!

O lume 3D în casa ta. Cum se alege un televizor 3D
O lume 3D în casa ta. Cum se alege un televizor 3D
O lume 3D în casa ta. Cum se alege un televizor 3D
O lume 3D în casa ta. Cum se alege un televizor 3D O lume 3D în casa ta. Cum se alege un televizor 3D O lume 3D în casa ta. Cum se alege un televizor 3DHome | Articles

November 28, 2022 18:01:19 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting