O izboru robotskog usisavača

Priznajte: najvjerovatnije vam se dopala priča o štuci i Emelu, koji je ležao na štednjaku, dok su svi domaći zadaci vršeni bez njegovog učešća. Došavši kući nakon napornog radnog dana, apsolutno ne želim raditi kućanske poslove: kako da se ne prisjetim bajke u kojoj su se sve stvari odvijale automatski. Ali, onda je to stoljeće visoke tehnologije da bi se ostvarila bajka ... barem dio nje. Usisavači-roboti jednostavno vam mogu pružiti svu izvedivu pomoć u održavanju čistoće i reda. Ovi nevjerojatni automobili voze se oko vašeg doma samostalno, usisavajuće podove i tepihe, a zatim sami odbacuju smeće i sami se pune! No, da bi se takav koristan pomoćnik pojavio u vašem domu, prvo ga morate kupiti. I ovdje mogu nastati problemi jer čak i savjetnici u trgovačkim lancima ponekad nisu upoznati s principima po njegovom izboru. Da biste popunili nedostatke u znanju, preporučujemo da se upoznate sa materijalima iz našeg članka ...

Odmah napominjemo da ovaj izum nije pogodan za sve. Nemoguće se nadati da će ovaj uređaj u potpunosti preuzeti funkcije stavljanja reda u stan. To može samo pomoći u održavanju čistoće. Ako niste ljubitelj idealnog poretka, gdje su sve stvari na svojim mjestima, a na podu nema žica ili raštrkanih stvari, ovaj izum nije za vas.

Tehnička oprema robota

Jednostavno rečeno, koje losione, četkice, senzore ima uređaj. Za visokokvalitetno čišćenje potrebno je imati najmanje tri četkice: glavnu kojom se upija prašina i vrlo malo ostataka, četkicu ili čak dvije za velike krhotine i bočnu četku za čišćenje podruma i uglova sobe.

Vrlo su važni oni uređaji robota koji nisu odgovorni za čišćenje, već za njegovo kretanje u prostoru. Standardni su IR senzori, koji su opremljeni skoro svim takvim uređajima. Omogućuju robotu da ga obilazi oko prepreka. Neki, napredniji modeli opremljeni su i senzorima, koji otkrivaju mjesta zagađenja i usmjeravaju kretanje prema takvom mjestu.

Lista programa rada

Različiti modeli imaju različite programe za čišćenje kuće, na primjer, čišćenje na tepihu, drvetu, pločici, tepihu sa dugačkim hrpom. Naravno, što više opcija ima uređaj, to će mu biti korisniji i funkcionalniji asistent.

Kapacitet baterije

Standardno čišćenje u stanu trajat će oko 2 sata kod robotskog usisavača. Međutim, nemaju svi modeli akumulatora za ovo vrijeme, morat ćete stalno nadzirati uređaj: je li se zaustavio na samoj visini čišćenja.

Mogućnost programiranja

Neki modeli imaju mogućnost programiranja početka čišćenja na određeno vrijeme - ovo može biti korisno ako ste rijetko kod kuće ili trebate imati vremena za urediti stan dolaskom gostiju ili važnim događajem.

Proizvođač

Danas nema mnogo kompanija koje proizvode robotske usisivače, posebno u poređenju s proizvođačima drugih kućanskih aparata. Jedna od najpoznatijih i najpouzdanijih marki je američka kompanija iRobot. Također aktivni sudionici na tržištu su kineski i korejski proizvođači, no njihovi su modeli većinom primjerci američkih uređaja. Naravno, roboti različitih marki značajno se razlikuju u ceni.

Izbor određenog modela robotskog usisavača treba uzeti u obzir vaše potrebe i financijske mogućnosti. Danas su ovi uređaji jako skupi, a kupovati ih za zabavu, kao zanimljivu igračku, ne vrijedi. Razmislite zašto vam je stvarno potreban, tada će izbor biti lakši.

O izboru robotskog usisavača
O izboru robotskog usisavača
O izboru robotskog usisavača
O izboru robotskog usisavača O izboru robotskog usisavača O izboru robotskog usisavačaHome | Articles

December 3, 2022 05:00:34 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting