O izbiri robotskega sesalnika

Priznajte: najverjetneje vam je bila všeč pravljica o ščuki in Emeli, ki je ležala na štedilniku, medtem ko so bile vse domače naloge opravljene brez njegovega sodelovanja kot otrok. Ko sem prišel domov po težkem delovnem dnevu, nikakor ne želim opravljati gospodinjskih opravil: kako se ne spomnite pravljice, v kateri so bile vse naloge opravljene samodejno. A prav zato je doba visokih tehnologij uresničitev pravljice ... vsaj njen del. Sesalniki-roboti vam lahko zagotovijo kar izvedljivo pomoč pri vzdrževanju čistoče in reda. Ti neverjetni avtomobili se sami vozijo po vaši hiši, vakuumirajo tla in preproge, nato pa sami iztresejo smeti in se začnejo polniti! Da pa se bo tako koristen asistent pojavil v vašem domu, ga morate najprej kupiti. A tu se lahko pojavijo težave, saj tudi svetovalci v trgovskih verigah včasih ne poznajo načel, ki jih izbere. Za zapolnitev vrzeli v znanju vam svetujemo, da se seznanite z gradivi iz našega članka ...
Takoj opazimo, da ta izum ni primeren za vsakogar. Nemogoče je upati, da bo ta naprava v celoti prevzela funkcije urejanja stvari v stanovanju. Pomaga lahko le pri vzdrževanju čistoče. Če niste ljubitelj popolnega reda, kjer so vse stvari na svojih mestih in na tleh ni niti ene žice ali raztresenih stvari, ta izum ni za vas.
Tehnična oprema robota
Preprosto povedano, katere pripomočke, ščetke in senzorje ima naprava. Za kakovostno čiščenje mora imeti vsaj tri ščetke: glavno, s katero se sesa prah in zelo drobni odpadki, krtačo ali celo dve za velike umazanije in stransko krtačo za čiščenje podstavkov in vogalov prostora .
Zelo pomembne so tudi tiste naprave robota, ki niso odgovorne za čiščenje, temveč za njegovo gibanje v vesolju. Infrardeči senzorji so standardni, ki so vključeni v skoraj vse tovrstne naprave. Robotu omogočajo, da se izogne ​​oviram na svoji poti. Nekateri, naprednejši modeli so opremljeni tudi s senzorji, ki zaznavajo mesta onesnaženja in usmerjajo promet na tak kraj.
Seznam delovnih programov
Različni modeli imajo različne programe za čiščenje hiše, kot so preproga, les, ploščice, preproge z dolgimi ploščami. Seveda, več kot ima naprava možnosti, bolj uporaben in funkcionalen pomočnik bo postala.
Kapaciteta baterije
Običajno čiščenje v stanovanju bo za robotski sesalnik trajalo približno 2 uri. Vendar pa vsi modeli baterij ne bodo imeli dovolj časa za to, napravo boste morali nenehno spremljati: ali se je med čiščenjem ustavila.
Možnost programiranja
Nekateri modeli imajo možnost programiranja začetka čiščenja ob točno določenem času - to je lahko koristno, če ste redko doma ali če imate čas, da uredite stanovanje pred prihodom gostov ali pomembnim dogodkom.
Proizvajalec
Danes ni toliko podjetij, ki izdelujejo robotske sesalnike, zlasti v primerjavi s proizvajalci drugih gospodinjskih aparatov. Ena najbolj znanih in zanesljivih blagovnih znamk je ameriško podjetje iRobot. Aktivni udeleženci na trgu so tudi kitajski in korejski proizvajalci, vendar se njihovi modeli večinoma izkažejo kot kopije ameriških naprav. Seveda se roboti različnih blagovnih znamk bistveno razlikujejo po ceni.
Izbira določenega modela robotskega sesalnika mora temeljiti na vaših potrebah in finančnih zmožnostih. Danes so te naprave zelo drage in se jih za zabavo, kot zanimivo igračo, ne splača. Premislite, za kaj ga resnično potrebujete, potem bo izbira lažja.

O izbiri robotskega sesalnika
O izbiri robotskega sesalnika
O izbiri robotskega sesalnika
O izbiri robotskega sesalnika O izbiri robotskega sesalnika O izbiri robotskega sesalnikaHome | Articles

November 27, 2022 04:50:44 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting