Oštri LCD televizori u usporedbi s drugim modelima proizvođača

Nakon trijumfalnog ulaska stereoskopskih tehnologija na tržište kućnih kina, došlo je vrijeme neke tišine i vjerovatne preispitivanja njegovog mjesta. Ali budimo iskreni i primjetimo da je pojava 3D-a dovela do ozbiljnog skoka u kvaliteti na televizijskim tržištima. Programeri su počeli više pažnje posvećivati ​​visokokvalitetnim slikama, posebno scenama bogatim pokretima, jer su u stvari vidjeli najveći broj artefakata prilikom gledanja 3D filmova.

Takođe, sama LCD matrica nije stala po stranu. U ovom testnom pregledu, namjeravamo predstaviti novi 3D Sharp LC-40LE830RU LCD TV.

Dizajneri su prilikom razvoja ovog modela LCD televizora odlučili napustiti tradicionalni izgled kućišta. Klasična silueta noviteta izvedena je u strogim bojama crnog laka. Mali okvir oko LCD matrice od samo 1 inča vizuelno proširuje granice ekrana, omogućavajući junacima filma kako da uđu u dvoranu. Pored dobrog kvaliteta slike, Sharp 3D LCD televizor takođe ima visoko razvijene multimedijalne mogućnosti.

Stručnost

Oštar meni postavki LCD televizora načinjen je u dobro poznatom korporativnom identitetu. Navigacija je zgodna i jednostavna, lokalizacija GUI-a bez grešaka.

Dobar kvalitet tvorničkih postavki uređaja omogućava mu slobodno prikazivanje slika, bez dodatnih podešavanja.

Vidljivost uz odličnu svjetlinu i pravu reprodukciju boja. Čak i kod naočara sa kapcima, svjetlina slike je prilično optimalna, tekstura se jasno obrađuje, zahvaljujući tome slika postaje vrlo voluminozna i realistična.

Čak i uz tipičnu rezoluciju LCD televizora, slijed videa izgleda vrlo impresivno. Čista i duboka crna boja na ekranu je u savršenom skladu sa sjajnim detaljima i teksturom u pozadini. Prikazivanje dinamičnih scena u kvaliteti bez ikakvih pritužbi, čak i na brzoj panorami, nema čega da se prilijepite.

Ako prebacite na HD format, slika će dodati detalje, a poleđini će biti jasnoća, što će dodatnom glasnoći dati snimku videozapisa. Procesor će se savršeno nositi s pretvaranjem video zapisa u stereoskopski format, a film će postati još spektakularniji.

Staza zvuka u 3D režimu funkcionira u redu, podešavajući postavke, dobivate vrlo dobar zvuk uz veliku autentičnost događaja koji se dešavaju na ekranu. Ugrađeni subwoofer prikazuje zvuči prilično vrijedno.

Oštar LCD televizor obavlja posao sa pet plus. Vidljivost na ekranu izgleda gotovo savršeno.

Oštri LCD televizori u usporedbi s drugim modelima proizvođača
Oštri LCD televizori u usporedbi s drugim modelima proizvođača
Oštri LCD televizori u usporedbi s drugim modelima proizvođača
Oštri LCD televizori u usporedbi s drugim modelima proizvođača Oštri LCD televizori u usporedbi s drugim modelima proizvođača Oštri LCD televizori u usporedbi s drugim modelima proizvođača



Home | Articles

December 2, 2022 02:42:09 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting