Nga çfarë përbëhet një pjatë satelitore?

Pjata satelitore përbëhet nga një pasqyrë, elemente të montimit të konvertuesit dhe një pezullim. Ekzistojnë dy lloje varëse rrobash: ngritja e azimutit dhe polari. Antenat me pezullim të ngritjes së azimutit ju lejojnë të akordoni antenën në çdo satelit dhe ta rregulloni atë në mënyrë të ngurtë. Pezullimi i polarizuar lejon që antena të ripozicionohet nga një satelit në tjetrin duke përdorur një levë të aktivizuar në mënyrë elektrike. Ky sistem ju lejon të merrni mbi njëqind programe televizive. Emri i këtij lloji të pezullimit vjen nga fakti se boshti rreth të cilit rrotullohet antena në këtë rast rezulton të drejtohet në Yllin e Veriut.

Nga çfarë përbëhet një pjatë satelitore?
Nga çfarë përbëhet një pjatë satelitore?
Nga çfarë përbëhet një pjatë satelitore?
Nga çfarë përbëhet një pjatë satelitore? Nga çfarë përbëhet një pjatë satelitore? Nga çfarë përbëhet një pjatë satelitore?Home | Articles

June 30, 2022 19:46:40 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting