Napravite sami hladni frižider - lako je!

S dolaskom tople sezone javlja se potreba za proizvodom kao što je auto hladnjak. Roba koja vam je potrebna, posebno u uvjetima udaljenosti od civilizacije, za vrijeme rekreacije na otvorenom, ako imate dugo putovanje automobilom, i zaista može doći do raznih situacija. Ovu stvar možete kupiti u trgovini, ali nije skupo, ali ručno rađena hladnjača ne samo da će se osjećati kao majstor, već će uštedjeti novac za druge potrebe.

Događaj na tržištu smartfona bilo je pokretanje LG Nexus 4. Stvorili ga dvije svjetski poznate korporacije Google i LG, izazvalo je veliko istinsko zanimanje. Pokazalo se da se ovaj pametni telefon može natjecati s bilo kojim predstavnikom takve grupe proizvoda.

Princip rada ovog predmeta jednak je principu termosa. Da biste sami izradili auto-hladnjak, trebat će vam obična torba za kupovinu, čija dimenzije mogu biti bilo koje, sve ovisi o vašim potrebama. Također morate kupiti foliranu pjenušavu (druge mogućnosti za naziv - toplinska izolacija, poliol, izolon), dvostrane i obične trake, škare. Što se tiče toplotnog izolatora - možete ga kupiti u prodavaonici hardvera, bolje je ako je folija s obje strane, što je deblji materijal, to su njegova toplotnija izolacijska svojstva što znači da će vaši proizvodi duže ostati hladni.

Prva faza. Potrebno je izrezati toplinski izolator tako da odgovara veličini torbe. Trebali biste dobiti kutiju koju kasnije stavite u torbu. Imajte na umu da će vam trebati i korica. Da biste izolonu dali željeni oblik, upotrijebite dvostranu traku, treba ga zalijepiti oko oboda rezultirajućeg dna spremnika. Zatim pričvrstite bočne zidove na ovaj element i termalni spremnik je spreman, ostaje nam samo da obradite šavove ljepljivom trakom, po mogućnosti aluminijom, ali možete i bez njega. Sada ubacite spremnik u kesu - ovo je posljednja faza, torba za auto hladnjak je spremna. Naravno, ako u to ne stavite akumulatore hladnoće, to neće uspjeti, u njihovom kvalitetu možete koristiti led iz zamrzivača.

Hladne baterije

Sasvim je moguće koristiti plastične boce, ali imaju značajan nedostatak - zauzimaju puno prostora, a povratak hladnoće je mali. Mnogo je efikasnije koristiti plastične vrećice sa kopčom, a manjih dimenzija daju više hladnoće. Odaberite broj Zip Lock torbi na osnovu veličine vaše torbe. Posude za led treba ravnomjerno rasporediti unutar vreće s namirnicama.

Praksa upotrebe dokazala je da se tek nakon pola dana led počeo topiti. Da biste temperaturu u kesi održali što hladnijom, trebalo bi je rjeđe otvarati.

Napravite sami hladni frižider - lako je!
Napravite sami hladni frižider - lako je!
Napravite sami hladni frižider - lako je!
Napravite sami hladni frižider - lako je! Napravite sami hladni frižider - lako je! Napravite sami hladni frižider - lako je!Home | Articles

December 3, 2022 13:35:19 +0200 GMT
0.005 sec.

Free Web Hosting