Namjena zamrzivača

Zamrzivač je mjesto na kojem se smrznuta hrana može čuvati čak i na kratko. Profesionalci vjeruju da bi zamrzivač trebao biti u mogućnosti ne samo brzo smrznuti, već i čuvati smrznutu hranu dulje vrijeme. Ako su na zamrzivaču četiri zvjezdice, onda zadovoljava ove parametre. U slučaju da se smrznuta hrana može kratko čuvati u zamrzivaču, ali ne može se zamrznuti, takav zamrzivač mora imati tri zvjezdice. Štoviše, njegova temperatura ne može biti viša od -18 stupnjeva. Kako bi se u smrznutoj hrani sačuvali vitamini i hranjive tvari, potrebno je brzo zamrzavanje. Što je ukupna temperatura u komori niža, to će se smrznuta hrana brže zamrznuti. Način brzog hlađenja snižava temperaturu za šest stupnjeva radi brzog smrzavanja. Čim se uključi takav način rada, indikator o tome obavještava uključivanjem crvenog svjetla.
Ako zamrzivač osigurava prirodno smrzavanje, tada temperatura u komori ne smije biti viša od -24 stupnjeva. Ali postoje i takvi modeli zamrzivača čija je temperatura -32 stupnja. Ovaj se način također može pripisati super smrzavanju. Brzo hlađenje sprječava stvaranje komadića leda u hrani. Inače, tijekom odmrzavanja, svi sokovi će se izgubiti zbog takve štete. Okusne osobine takvih proizvoda imaju prilično niske karakteristike.
Stručnjaci vjeruju da je najbolje smrznutu hranu čuvati na -18 ° C. Meso se može čuvati na ovoj temperaturi 12 mjeseci. Ako je temperatura u zamrzivaču -12 stupnjeva, tada se povrće i meso u njemu mogu čuvati tri mjeseca. I samo dva tjedna hranu možete čuvati u zamrzivaču na temperaturi od -6 stupnjeva. U slučaju da je temperatura u komori viša od -18 stupnjeva, tada ovaj model pripada niskotemperaturnom BHP. Ovi zamrzivači označeni su s dvije zvjezdice. Takvi hladnjaci trebali bi imati temperaturu ne veću od -12 stupnjeva. Svi zamrzivači koji su opremljeni funkcijom brzog zamrzavanja hlade se kompresijom.

Namjena zamrzivača
Namjena zamrzivača
Namjena zamrzivača
Namjena zamrzivača Namjena zamrzivača Namjena zamrzivačaHome | Articles

December 3, 2022 03:52:53 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting