Namjena zamrzivača

Zamrzivač je mjesto na kojem se smrznuta hrana može čuvati čak i nakratko. Profesionalci smatraju da zamrzivač ne samo da može brzo da se zamrzne, već i dugo čuva smrznutu hranu. Ako na zamrzivaču postoje četiri zvjezdice, to odgovara tim parametrima. U slučaju da možete zamrzavati zamrznutu hranu u zamrzivaču, ali ne smijete je zamrzavati, a tri zamrzivače bi trebale biti. U isto vrijeme, njegova temperatura ne može biti veća od -18 stepeni. Da biste sačuvali vitamine i hranjive sastojke u smrznutoj hrani, potrebno je brzo zamrzavanje. Niža ukupna temperatura u komori, brže će se smrznuti proizvod smrznuti. Način brzog hlađenja omogućava pad temperature od šest stepeni za brzo smrzavanje. Čim se uključi ovaj mod, indikator to pokazuje uključivanjem crvene lampice.

Ako zamrzivač predviđa prirodno smrzavanje, tada temperatura u komori ne bi trebala biti veća od -24 stupnja. Ali postoje i takvi modeli zamrzivača, čija je temperatura -32 stepena. Ovaj se način može pripisati i super smrzavanju. Brzo hlađenje sprečava stvaranje komada leda u proizvodu. Inače će se tijekom odmrzavanja takvim oštećenjem izgubiti svi sokovi. Okusne kvalitete sličnih proizvoda imaju prilično niske karakteristike.

Stručnjaci smatraju kako je najbolje čuvati smrznutu hranu na temperaturi od -18. Na ovoj temperaturi možete skladištiti meso 12 mjeseci. Ako je temperatura u zamrzivaču -12 stepeni, tada se povrće i meso mogu pohraniti u njoj tri mjeseca. I samo dvije sedmice možete se čuvati u zamrzivaču na temperaturi od -6 stepeni. U tom slučaju, ako je temperatura u komori viša od -18 stepeni, onda se ovaj model odnosi na niskotemperaturni BHP. Takvi zamrzivači su označeni sa dvije zvjezdice. Takvi hladnjaci trebaju imati temperaturu ne višu od -12 stepeni. Svi zamrzivači koji su opremljeni funkcijom brzog zamrzavanja imaju kompresijsko hlađenje.

Namjena zamrzivača
Namjena zamrzivača
Namjena zamrzivača
Namjena zamrzivača Namjena zamrzivača Namjena zamrzivačaHome | Articles

November 27, 2022 04:57:06 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting