Namestitev hladilnika

Preden začnete neposredno nameščati hladilnik, morate natančno prebrati priložena navodila. Šele po tem je treba pregledati vse električne napeljave. Znakov škode ne sme biti. Če obstajajo, je najbolje, da pokličete strokovnjaka, da jih odpravi. V tem primeru z naknadno garancijo ne bo težav. Po tem je treba ugotoviti, ali napetost v omrežju ustreza tistim kazalnikom, ki so dovoljeni za delovanje hladilne naprave. Če opazimo velika odstopanja od norme, je najbolje, da pri delovanju hladilnika uporabimo gospodinjski transformator. Med priključitvijo ne dovolite, da napajalni kabel pride pod hladilnik. To lahko povzroči poznejši kratek stik in posledično požar. Da bi se izognili takim nadlogam, je najbolje, da ga pritrdite na kondenzator. Za to je primerna navadna vrvica.
V primeru, da BHP prevzame ozemljitev, je treba namestiti ustrezen izhod. Vsi, tako vtič kot vtičnica, so opremljeni s tremi poli. Da lahko hladilnik deluje pravilno, mora zagotoviti prosto kroženje zraka. Hladilnik deluje kot črpalka. Toplota, ki je v notranjosti, se črpa in odvaja zunaj.
Ogrevanje poteka od zunaj. Bolj ko se hrana v hladilniku ohladi, bolj se zrak segreje v prostoru, kjer je hladilnik. Sodobni hladilniki imajo gladke stene. Tuljava je v tem primeru precej tesno pritrjena na steno. Lahko se nahaja tako znotraj kot zunaj. Pri namestitvi hladilnika morate pustiti obvezno vrzel najmanj pet centimetrov. Posebej velja omeniti tiste hladilnike, ki so vgrajeni v kuhinjsko pohištvo. Tam je treba upoštevati tudi vse tehnike.
Številni sodobni modeli so opremljeni z avtomatskimi zapirači vrat, vendar jih lahko naredite sami. Če želite to narediti, morate le nastaviti hladilnik ali zamrzovalnik za 2 stopinji nazaj. V bližini peči ali okna ni priporočljivo nameščati hladilnikov. Prihajajoča toplota bo povzročila ogrevanje hladilnika in posledično večjo porabo energije. Če druga možnost ni mogoča, je treba zaslon z odsevno površino postaviti med hladilnik in vir toplote.

Namestitev hladilnika
Namestitev hladilnika
Namestitev hladilnika
Namestitev hladilnika Namestitev hladilnika Namestitev hladilnikaHome | Articles

December 5, 2022 19:36:42 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting