Namen zamrzovalnika

Zamrzovalnik je kraj, kjer lahko zamrznjeno hrano hranite tudi za kratek čas. Strokovnjaki menijo, da mora zamrzovalnik imeti možnost, da ne le hitro zamrzne, ampak tudi dlje časa shranjuje zamrznjeno hrano. Če so v zamrzovalniku štiri zvezdice, potem ustreza tem parametrom. V primeru, da lahko zamrznjeno hrano kratek čas shranite v zamrzovalniku, vendar je ne morete zamrzniti, mora imeti ta zamrzovalnik tri zvezdice. Poleg tega njegova temperatura ne more biti višja od -18 stopinj. Da bi ohranili vitamine in hranila v zamrznjeni hrani, je potrebno hitro zamrzovanje. Nižja kot je skupna temperatura v komori, hitreje bo zamrznjena hrana zamrznila. Način hitrega hlajenja zniža temperaturo za šest stopinj za hitro zamrzovanje. Takoj ko je tak način vklopljen, indikator o tem obvesti z vklopom rdeče luči.
Če zamrzovalnik omogoča naravno zamrzovanje, potem temperatura v komori ne sme biti višja od -24 stopinj. Obstajajo pa tudi takšni modeli zamrzovalnikov, katerih temperatura je -32 stopinj. Ta način lahko pripišemo tudi super zamrzovanju. Hitro hlajenje preprečuje, da bi se v hrani pojavili koščki ledu. V nasprotnem primeru se med odtajanjem zaradi takšne škode izgubijo vsi sokovi. Okusne lastnosti takšnih izdelkov so precej nizke.
Strokovnjaki menijo, da je najbolje shranjevanje zamrznjene hrane pri -18 ° C. Meso lahko pri tej temperaturi hranimo 12 mesecev. Če je temperatura v zamrzovalniku -12 stopinj, potem lahko zelenjavo in meso v njem hranite tri mesece. In le dva tedna lahko hrano hranite v zamrzovalniku pri temperaturi -6 stopinj. V primeru, da je temperatura v komori višja od -18 stopinj, potem ta model spada v nizkotemperaturni BHP. Ti zamrzovalniki so označeni z dvema zvezdicama. Takšni hladilniki morajo imeti temperaturo, ki ni višja od -12 stopinj. Vsi zamrzovalniki, ki so opremljeni s funkcijo hitrega zamrzovanja, so kompresijsko hlajeni.

Namen zamrzovalnika
Namen zamrzovalnika
Namen zamrzovalnika
Namen zamrzovalnika Namen zamrzovalnika Namen zamrzovalnikaHome | Articles

November 27, 2022 03:31:49 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting