Nakup televizorja za uporabo v kuhinji

V 40-palčnih monitorjih sta danes najbolj napredni tehnologiji LCD in plazma. Cene zaslonov vsake od tehnologij so približno enake. Zaslone je mogoče primerjati glede na nasičenost barv, trajnost, kontrast, napetost itd.
1. Kontrast
Pri plazemskih monitorjih je prikaz temnih in črnih površin dosežen z zmanjšanjem trenutnega pretoka na določena področja plošče. Ta metoda ustvari visoko kontrastno sliko. Kontrastno razmerje plazemskih monitorjev je lahko do 3000: 1.
Na zaslonih s tekočimi kristali nastajajo temne lise s povečanjem energije, ki se dovaja na slikovno piko. Najnovejši tehnološki napredek omogoča kontrastno razmerje približno 700: 1.
2. Barvna nasičenost
Plazemski monitorji zelo jasno reproducirajo celotno barvno lestvico. Visoko nasičenost zaslonov dosežemo z dejstvom, da vsaka celica plošče vsebuje rdeče, zelene in modre komponente. Plazemska tehnologija zagotavlja najbolj natančno reprodukcijo barv.
Zasloni s tekočimi kristali uporabljajo kristalno polarizacijsko tehnologijo in zaradi majhnosti matrike slikovnih pik je dosežena zelo visoka jasnost in živahnost slike. Vendar so slabše od plazemskih plošč, kadar je treba prizore prikazovati z veliko hitrostjo spreminjanja slik.
3. Trajnost
LCD monitorji lahko delajo do 75.000 ur. Dejansko življenjska doba zaslona s tekočimi kristali določa življenjsko dobo svetilke, zaradi katere nastane slika po pretvorbi svetlobe. Če odpove, lahko svetilko zamenjate.
Plazemska plošča ustvari sliko z električnim impulzom, ki vpliva na redke pline (neon, ksenon, argon). Jedra plinov sčasoma propadajo in prav ta vplivajo na dolgo življenjsko dobo zaslona, ​​ki znaša približno 30.000 ur.
4. Izgorelost zaslona
Dejavnik, ki ga je treba upoštevati pri izbiri monitorja. V tem pogledu so LCD monitorji boljši od plazemske tehnologije, saj praktično ne izgorijo. Plazemski zasloni v določenih pogojih začnejo izgorevati po 15 minutah.
5. Poraba energije
Fluorescentna žarnica LCD zaslona porabi manj energije kot elektrode celic plazemske plošče.
Po razjasnitvi pogojev, v katerih se bo tehnika uporabljala, se ni težko odločiti za izbiro zaslona.
Osvetlitev je zelo pomembna v vsaki sobi. Prav to ustvarja posebno razpoloženje, vzdušje v sobi. Ustrezen lestenec ali svetilko najdete tako v običajni trgovini kot v spletni trgovini. V čem je prednost navidezne trgovine? Tukaj si lahko ogledate številne možnosti v kratkem času. Izberite velikost, barvo, dizajn - karkoli želite. Hkrati pa boste prihranili veliko svojega časa pri nesmiselnem selitvi iz ene trgovine v drugo.

Nakup televizorja za uporabo v kuhinji
Nakup televizorja za uporabo v kuhinji
Nakup televizorja za uporabo v kuhinji
Nakup televizorja za uporabo v kuhinji Nakup televizorja za uporabo v kuhinji Nakup televizorja za uporabo v kuhinjiHome | Articles

December 6, 2022 16:10:28 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting