Najbolji usisavač za pranje rublja među svojim analogima

Takvi usisivači mogu obavljati ne samo suho čišćenje, već i vlažno i prskati vlagu po sobi. Uz pomoć takvih usisavača možete očistiti ne samo pod, već i prozore, zavjese i čak ukloniti začepljenje u kupaonici. Sakupljanje prolivene tečnosti takođe nije teško. Rješenje za čišćenje u takvim usisivačima izlazi pod pritiskom, koji će bez problema ući u samu bazu hrpe na tepihu. Poseban sastav deterdženta može se nositi s bilo kakvim onečišćenjem. Prljava voda se usisava uz pomoć ispuštenog zraka, a sama hrpa se rasteže, što tepihu daje nekadašnju ljepotu. Čak i najbolji usisivač za pranje rublja ima svoje prednosti i mane:

- takvi usisivači su mnogo teži od običnih;

- često im nedostaje funkcija navijanja čipke;

- kretanje s takvim usisivačima mnogo je teže;

- snaga usisavanja obično ne prelazi 300 W;

Usisivači sa tajfun sistemom rade tako da prašina uz pomoć stvorenog protoka zraka ostaje u posebnom sakupljaču prašine od plastike. Takvi usisivači zadržavaju do 96% prašine. Često su opremljeni filtrima s ugljenikom i drugim filterima.

Takve moderne i kvalitetne usisivače u pravilu kupuju ljudi koji se kreću u nova kućišta. Sretni vlasnici stanova u novim zgradama pokušavaju opremiti svoje kućište u višoj klasi. Uključujući, značajnu ulogu u ugodnim životnim uvjetima igraju multifunkcionalni i snažni kućanski aparati.

Često uvelike utječe upotrebljivost, duljina kabla. Standardna dužina je oko 6m. Također, vrijedi obratiti pažnju na to koliko je usisavač kompaktan, jer je puno više vremena sklopljen. Dizajn i boja su posljednji kriteriji odabira.

Najbolji usisavač za pranje rublja opremljen je filterima za vodu.

Takvi usisivači za pranje koriste četiri faze čišćenja površine:

1. Četiri, usmjerena da se susretnu jedna s drugom strujom, tvore vodenu zavjesu. Koji uz pomoć vode čuvaju prašinu.

2. Drugi filter. Zadržava preostalu prašinu, mešajući vazduh i vodu.

3. Zadržava se prašina, koja je već namočena u prvoj i drugoj fazi, ali ne ona koja se već nastanila, već nastavlja da se okreće u zračnim strujama. (To je filter koji se ponekad mora oprati)

4. Pročišćavanje HEPA, antialergijsko, čisti mikročestice i razne bakterije. Ovaj filtar također treba pranje.

Za prikupljanje vode i čišćenje cijevi koriste se i usisavači s akvafilterom.

Najbolji usisavač za pranje rublja među svojim analogima
Najbolji usisavač za pranje rublja među svojim analogima
Najbolji usisavač za pranje rublja među svojim analogima
Najbolji usisavač za pranje rublja među svojim analogima Najbolji usisavač za pranje rublja među svojim analogima Najbolji usisavač za pranje rublja među svojim analogimaHome | Articles

December 5, 2022 20:21:59 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting