Muri i lëmuar i frigoriferit

Nëse marrim në konsideratë frigoriferë amerikanë krah për krah, atëherë preferohet t'i instaloni të integruara. Kur të njiheni me frigoriferët evropianë, mund të shihni se këmbyesi i tyre i nxehtësisë ndodhet në murin e pasmë. Për shkak të kësaj, një frigorifer i tillë nuk mund të zhvendoset afër murit. Këtu kërkohet që në përputhje të plotë me udhëzimet e rekomanduara nga prodhuesi. Më shpesh, kjo distancë nga muri në frigorifer duhet të korrespondojë me një distancë prej 5-8 cm. Teknika e bërë në SHBA supozon një mur plotësisht të lëmuar. Shkëmbyesi i nxehtësisë në pajisjet e prodhuara ndodhet në pjesën e poshtme, në " bazën ". Si rezultat i kësaj rregullimi, pajisjet mund të shtyhen afër murit, si dhe të futen në mobilje. Ky pozicion nuk mund të arrihet me teknikën standarde që nuk përfshin afërsi.
Mirëmbajtja e frigoriferëve të tillë është çuditërisht e thjeshtë sot. Por jo shumë kohë më parë, tre vjet më parë, duhej kujdesur për një teknikë të tillë. E gjithë pluhuri duhej të hiqej nga shkëmbyesi i nxehtësisë një herë në tre muaj. Teknologjitë moderne sigurojnë mbledhjen minimale të pluhurit. Në funksion të kësaj, mirëmbajtja e frigoriferit është minimale. Por nëse përdoren dysheme të nxehta në dhomë, atëherë është e nevojshme të braktisni një frigorifer të tillë, në të cilin shkëmbyesi i nxehtësisë është i vendosur në pjesën e poshtme. Jeta e punës e kompresorit në këtë rast do të zvogëlohet. Dhe konsumi i energjisë elektrike në frigorifer do të rritet.
Frigoriferi Side-by-side ka një jetë mjaft të gjatë shërbimi. Siç tregojnë faktet dhe sugjerojnë prodhuesit, ai është në gjendje të punojë si duhet deri në 10-15 vjet. Pajtohuni që pak frigoriferë të zakonshëm janë të aftë të shërbejnë siç duhet për një kohë të gjatë. Frigoriferi Side-by-side është, sigurisht, i dizajnuar për ata që preferojnë përdorimin më intensiv të kësaj teknike.
Ky frigorifer është i aftë të funksionojë me ngarkesë të plotë në kushte të temperaturës së lartë. Temperatura e ajrit mund të arrijë +40 gradë, dhe frigoriferi nuk do ta ndiejë këtë ngarkesë. Por, në çdo rast, cilësia më e rëndësishme e këtij frigorifer është se dizajni, si dhe funksionimi pa probleme, janë menduar në detajet më të vogla.

Muri i lëmuar i frigoriferit
Muri i lëmuar i frigoriferit
Muri i lëmuar i frigoriferit
Muri i lëmuar i frigoriferit Muri i lëmuar i frigoriferit Muri i lëmuar i frigoriferitHome | Articles

December 3, 2022 16:53:42 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting