Moderni hladilniki

Da bi zmanjšali proizvodne stroške, nekatera ameriška podjetja pri izdelavi vrat hladilnikov uporabljajo reliefno teksturirano jeklo. To omogoča, da je hladilnik ne le umetniško privlačen, ampak tudi skrije površinske nepravilnosti in mu da dražji videz. Uporaba teksturirane pločevine je ameriškim podjetjem omogočila znatno zmanjšanje proizvodnih napak pri barvanju.
Analog teksturirane jeklene pločevine (ali traku) v Evropi je cenejša filmska prevleka običajne jeklene pločevine. Najpogostejša vzorca sta les in nerjaveče jeklo. Poleg takega hladilnika morajo biti nujno enaki drugi gospodinjski aparati. Gospodinje, ki so se na lastnih izkušnjah prepričale, kako priročno in praktično je, se nikakor ne želijo vrniti v plinske pečice.
Hladilniki z umetniškim barvanjem jih takoj ločijo od drugih modelov. V tem primeru je risba lahko šablona na filmski prevleki ali izdelana ročno na zahtevo stranke. Vsaka država proizvajalka ima svoj nabor tipičnih šablon, ki odražajo nacionalne značilnosti. Pri izdelavi ekskluzivnih modelov hladilnikov se uporablja ročno poslikana umetnost. Umetniške skladbe praviloma nastajajo v računalniku. Domači proizvajalec je moral zaradi omejenega povpraševanja tukaj opustiti proizvodnjo takšnih modelov. Za posamezna naročila nastane avtorsko delo, ki nima analogov. Navadni hladilnik lahko s pomočjo zračne ščetke spremenite v pravo umetniško delo. Sodobne zračne ščetke omogočajo delo z več barvami hkrati in zagotavljajo skoraj fotografsko kakovost.
Za kupce, ki imajo raje pogoste spremembe v kuhinjski dekoraciji, so razvili hladilnike z zamenljivimi okrasnimi ploščami na vratih.
Nekateri nenavadni hladilniki nimajo samo izvirnih barv, temveč tudi oblike. Tu so nenavadni predlogi japonskih in kitajskih podjetij, ki ponujajo otroške hladilnike v obliki živali. Takšni modeli imajo poleg barvitih risb vgrajen elektronski koledar in budilko z LCD zaslonom, nameščenim na vratih. Ko se hladilnik odpre, se oglasi melodija.
Najdražji hladilniki so narejeni iz nerjavečega jekla. Najdražja oblika za hladilnike z zrcalnimi vrati. Poleg tega gre seveda za modele z vgrajenimi dragimi kamni.

Moderni hladilniki
Moderni hladilniki
Moderni hladilniki
Moderni hladilniki Moderni hladilniki Moderni hladilnikiHome | Articles

November 26, 2022 21:22:09 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting