Moderne perilice rublja za ugodno pranje

Mašine za pranje mjehurića relativno su nova vrsta „mehaničkih praonica“ koja tek sada postaju popularna. Princip rada takvih mašina zasnovan je na mogućnosti da mjehurići zraka stvaraju učinak ključanja čak i u hladnoj vodi.

Glavna prednost stroja za mjehuriće je njegova visoka efikasnost. Obična mašina za pranje bubnjeva troši 10 puta više energije od mjehurića zraka! Mašina ekonomično troši ne samo struju, već i prah. To je omogućeno velikom aktivnošću mjehurića zraka, što omogućava da se prašak za brzo otapanje u vodi.

Važan i pažljiv odnos jedinice prema odjeći koja se može prati. Mašina za mjehuriće pruža dva puta manje skupljanje tkanine i sedam puta manje oštećenja od najboljeg kemijskog čišćenja. Taj efekat nastaje činjenicom da mjehurići zraka smanjuju trenje rublja o zidovima rezervoara.

Uz to, mašine za pranje mjehurića značajno štede vrijeme korisnika - najčešće „dugo igranje“ pranja u njima ne traje više od jednog sata.

Glavni element takve perilice rublja je generator mjehurića, koji je mlaznica koja omogućuje usmjereni protok mjehurića zraka. Pored njega, mašina je opremljena pulsatorom, koji stvara turbulentne tokove u rezervoaru, omogućavajući bolje odlaganje kontaminanata.

Mašine za pranje mjehurića prilično su udobne - do 10 kilograma rublja može se ubaciti u neke modele .

Da bi poboljšali kvalitet pranja, mašine su opremljene zamkom od pahulja, vlakana i vila.

Rezervoar mašine za pranje mjehurića presvučen je titanom, što u potpunosti eliminira mogućnost hrđe. Specijalno keramičko prskanje djeluje kao antistatičko sredstvo, omekšava odjeću i eliminira štetne bakterije.

Poput svojih tradicionalnih "starijih sestara", mašine za pranje mjehurića opremljene su dodacima u dozatoru, kao i elektronskim vagama i imaju izbor načina pranja ovisno o vrsti tkanine. Dostupni modeli s vertikalnim i prednjim opterećenjem.

Moderne perilice rublja za ugodno pranje
Moderne perilice rublja za ugodno pranje
Moderne perilice rublja za ugodno pranje
Moderne perilice rublja za ugodno pranje Moderne perilice rublja za ugodno pranje Moderne perilice rublja za ugodno pranjeHome | Articles

December 5, 2022 20:29:35 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting