Moderan i učinkovit ciklonski usisivač

Usisivači dolaze u mnogim oblicima, ali svi su dizajnirani kako bi jedan naš dom učinio čistim. Ima onih koji se dobro nose sa zadatkom i jeftini su, ali postoje i sa višom cijenom.

Postoje usisivači koji se nazivaju ciklon usisavač. Pojavili su se ne tako davno, ali već su mogli steći popularnost i poštovanje. U mnogim trgovinama, odlazeći do prozora sa ovim usisivačima, ne možemo saznati od prodavača kako funkcionišu, pa da sami utvrdimo njihov princip rada.

Prvo razgovarajmo o stvaranju ovog usisavača.

Za utemeljitelj principa rada ciklonskih usisavača smatra se James Dyson. Jedna kompanija je 1986. godine pustila prvi usisivač stvoren pomoću ove tehnologije. Nakon nekog vremena, izumitelj James prodao je svoj patent za ciklonski usisavač i 1993. godine lansirao svoj prvi usisivač poznat kao Dayson DC01.

Danas, gotovo svaka kompanija proizvodi ovu vrstu usisavača, kao i usisavače s akvafilterom.

Sada bi trebali shvatiti kako ciklonski usisavač radi.

Najvjerojatnije, James Dyson bio je jako dobar fizičar, jer je princip sakupljanja prljavštine zasnovan samo na zakonu centrifugalne sile.

Usisavač ciklonskog usisavača ima dvije komore: vanjsku i unutrašnju. Kad zrak uđe u sakupljač prašine, on se velikom brzinom kreće u posebnoj spirali, zbog toga se podiže. Zbog fizičke sile na kojoj zasniva rad usisavača, prašina se dijeli na male i velike, a zatim se raspodjeljuje: velika - vanjska komora, a mala - zidovi unutarnje komore. Nakon toga, čisti zrak izlazi kroz nekoliko filtera.

Sam usisivač izrađen je od plastike, ne boji se vode, a pri upotrebi nisu potrebni nikakvi zamjenjivi elementi.

Hajde da sada razumemo prednosti i mane ciklonskih usisavača.

Prvo o zaslugama.

Vrlo dobra prednost ciklonskih usisavača je njegova težina i veličina. Ove su jedinice prilično lagane i kompaktne. Ako kupite ovaj usisivač, možete značajno uštedjeti mjesto i snagu osobe koja je uključena u čišćenje.

Ne trebaju mu nikakvi zamjenjivi radnici, pa ćete uštedjeti na kupovini zamjenjivih torbi.

Usisavači ciklonski usisani sa prašinom ne gube snagu.

Uređaj također možete sigurno oprati i osušiti.

Također je vrijedno spomenuti nedostatke ciklonskih usisavača.

Prvo, nakon usisavanja morat ćete ukloniti prašinu koja se nakupila u sakupljaču prašine.

Ovi usisivači su vrlo bučni i zahtijevaju puno energije.

Moderan i učinkovit ciklonski usisivač
Moderan i učinkovit ciklonski usisivač
Moderan i učinkovit ciklonski usisivač
Moderan i učinkovit ciklonski usisivač Moderan i učinkovit ciklonski usisivač Moderan i učinkovit ciklonski usisivačHome | Articles

December 3, 2022 18:32:31 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting