Modat e frigoriferëve

Kur zgjidhni një frigorifer, është e nevojshme të bazoheni në mënyrat që parashikohen në të, si dhe në të gjithë funksionalitetin e tij që mund të jenë të dobishëm gjatë operimit. Modaliteti " super ngrirje " është i dobishëm nëse keni nevojë të ngrini një sasi të madhe ushqimi. Por kjo mënyrë është gjithashtu e nevojshme për të përgatitur dhomën për procesin e rritjes së temperaturës. Kjo mënyrë duhet të aktivizohet paraprakisht. Brenda disa orësh, temperatura e dhomës mund të ulet nga -18 në -24 gradë. Sapo vendoset një sasi e madhe e ushqimit jo të ngrirë në dhomë, regjimi i tij i temperaturës rritet menjëherë. Nëse përdoret mënyra " super ngrirje ", atëherë ky proces nuk do të jetë i frikshëm për ushqimin. Me ndihmën e saj, ju mund të ngrini një numër të madh të manave dhe frutave në verë. Për produktet, fakti i kalimit të barrierës së temperaturës në kufirin zero është i rëndësishëm. Në rast se kufiri kalohet mjaft shpejt, produktet do të mbajnë një shije më natyrale edhe pas ngrirjes.
Kjo karakteristikë është e natyrshme pikërisht gjatë përdorimit të mënyrës " super ngrirje ". Përndryshe, ushqimi do të humbasë shijen e tij natyrore gjatë ngrirjes, dhe bashkë me të edhe lëndët ushqyese. Procesi i ngrirjes do të jetë efektiv nëse ushqimi pritet në copa të vogla paraprakisht. Kjo do të ngrijë shpejt. Për ngrirje, duhet të përgatitni çanta speciale.
Ndarja e frigoriferit mund të pajiset me një mënyrë super ftohjeje. Mund të krahasohet me të njëjtin funksion " super ngrirje " që gjendet në frigorifer. Këtu, regjimi i temperaturës ftohet menjëherë në +2 gradë. Procesi i ftohjes do të shkojë më shpejt për të gjithë sendet që sapo janë vendosur në frigorifer. Siç e dini, në verë, temperatura e produkteve që sapo janë sjellë në dhomë është mjaft e lartë. Nëse vendosen menjëherë në frigorifer, temperatura brenda tij do të rritet menjëherë.
Dhe, siç e dini, një rritje e temperaturës ka një efekt negativ në të gjithë ata që janë tashmë brenda saj. Modaliteti i Aplikimit " Supercooling " mund të ftohet relativisht shpejt të gjitha produktet e reja. Dhe së bashku me këtë, regjimi i shëndetshëm do të kujdeset për ato produkte që janë tashmë në frigorifer.

Modat e frigoriferëve
Modat e frigoriferëve
Modat e frigoriferëve
Modat e frigoriferëve Modat e frigoriferëve Modat e frigoriferëveHome | Articles

December 5, 2022 02:47:36 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting