Mini hladnjaci

Potražnja za malim hladnjacima raste svakim danom. Najčešće se koriste u uredima, hotelima, zabavnim kompleksima, bolničkim odjelima povećane udobnosti. Glavna pogodnost je što zauzimaju malo prostora, mnogi modeli imaju dizajn koji im omogućuje da budu smješteni u ured ili sobu. Uski hladnjak u zemlji ili u bilo kojem drugom privremenom stanu također je prikladan.
Takvi kućanski uređaji mogu biti prijenosni ili stacionarni, neki modeli ugrađeni su u šank ili namještaj. Prema vrsti hlađenja, mali hladnjak može biti apsorpcijski, termoelektrični ili kompresijski. Prilikom ugradnje ugrađenih uređaja važno je da se elementi poput kondenzatora (kompresijsko hlađenje), izmjenjivača topline (metoda apsorpcije) ili ploče toplinskih komponenata mogu hladiti.
Isparivač se koristi za hlađenje unutarnjeg prostora, svaki jednokomorni mini hladnjak ima ladicu ispod isparivača, zahvaljujući kojoj se također podešava temperaturni režim u zamrzivaču, koji se obično nalazi u gornjem dijelu kućišta. Isparivač također služi kao spremnik za zamrzivač. Za smještaj u uredu optimalan će biti mali hladnjak s volumenom ne većim od 85 cm, koji se čak može staviti i ispod stola.
Razina buke
Neki modeli kompresijskih hladnjaka imaju smanjenu razinu buke. Slabiji zvuk tijekom rada stvaraju apsorpcijski uređaji, jer nemaju kompresor i dijelove koji se kreću. Najtiši, možda, termoelektrični hladnjaci, u kojima nema kompresora, nema cijevi za rashladno sredstvo ili pokretnih dijelova. Termoelektrični hladnjaci podijeljeni su u dvije klase, prva se koristi u zatvorenom, a druga je prijenosna, može se koristiti bilo gdje. Hladnjaci namijenjeni za prijevoz mogu imati posebne pričvršćivače, pomoću kojih se postavljaju na karoseriju automobila, autobusa, vlakova ili plutajućih vozila.
Kako odabrati mini hladnjak?
Najprikladniji su termoelektrični hladnjaci, ali njihov je trošak red veličine veći od izotermnih (spremnici s toplinskom izolacijom, gdje se baterije unaprijed hlade), ova tehnika duže zadržava nisku temperaturu. Najsnažniji su elektro-plinski modeli i modeli kompresije, možda su najskuplji, ali imaju temperaturni prekidač.
Odabirom prijenosnog mini hladnjaka, prije svega, trebali biste odlučiti o zahtjevima za njega. Dakle, proizvodi povezani s izotermnim tipom su spremnik s toplinskom izolacijom (obično polistiren), koji se hladi posebnim (prethodno zamrznutim u zamrzivaču kućnog hladnjaka) hladnjacima.

Mini hladnjaci
Mini hladnjaci
Mini hladnjaci
Mini hladnjaci Mini hladnjaci Mini hladnjaciHome | Articles

November 30, 2022 08:06:42 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting