Mini hladilniki

Povpraševanje po majhnih hladilnikih je vsak dan večje. Najpogosteje se uporabljajo v pisarnah, hotelih, zabavnih kompleksih, bolnišničnih oddelkih povečanega udobja. Glavno udobje je, da zavzamejo malo prostora, številni modeli imajo zasnovo, ki omogoča postavitev v pisarno ali sobo. Primeren je tudi ozek hladilnik v državi ali v katerem koli drugem začasnem stanovanju.
Takšni gospodinjski aparati so lahko prenosni ali stacionarni, nekateri modeli so vgrajeni v bar ali pohištvo. Po vrsti hlajenja je majhen hladilnik lahko absorpcijski, termoelektrični ali kompresijski. Pri vgradnji vgradnih aparatov je pomembno, da je mogoče hladiti elemente, kot so kondenzator (kompresijsko hlajenje), izmenjevalnik toplote (absorpcijska metoda) ali plošče termičnih komponent.
Za hlajenje notranjega prostora se uporablja uparjalnik, vsak enokomorni mini hladilnik ima pod uparjalnikom pladenj, zahvaljujoč kateremu se prilagodi tudi temperaturni režim v zamrzovalniku, ki se običajno nahaja v zgornjem delu ohišja. Uparjalnik služi tudi kot posoda za zamrzovalni prostor. Za namestitev v pisarni bo optimalen majhen hladilnik s prostornino največ 85 cm, ki jo lahko postavite celo pod mizo.
Stopnja hrupa
Nekateri modeli kompresijskih hladilnikov imajo zmanjšano raven hrupa. Šibkejši zvok med delovanjem ustvarijo absorpcijske naprave, saj nimajo kompresorja in delov, ki se premikajo. Morda najtišji termoelektrični hladilniki, v katerih ni kompresorjev, cevi za hladilno sredstvo ali gibljivih delov. Termoelektrični hladilniki so razdeljeni v dva razreda, prvi se uporablja v zaprtih prostorih, drugi pa je prenosni, lahko ga uporabljate kjer koli. Hladilniki, namenjeni za uporabo v transportu, imajo lahko posebne pritrdilne elemente, s pomočjo katerih so nameščeni na karoseriji avtomobilov, avtobusov, vlakov ali plavajočih vozil.
Kako izbrati mini hladilnik?
Najbolj priročni so termoelektrični hladilniki, vendar so njihovi stroški za velikost večji od izotermičnih (posode s toplotno izolacijo, kjer se baterije vnaprej ohladijo), ta tehnika ohranja nizko temperaturo dlje. Najmočnejši so elektroplinski modeli in kompresijski modeli, so morda najdražji, vendar imajo temperaturno stikalo.
Če izberete prenosni mini hladilnik, se najprej odločite o zahtevah zanj. Torej, izdelki, povezani z izotermičnim tipom, so posoda s toplotno izolacijo (običajno polistiren), ki jo hladijo posebni (predhodno zamrznjeni v zamrzovalniku gospodinjskega hladilnika) hladilniki.

Mini hladilniki
Mini hladilniki
Mini hladilniki
Mini hladilniki Mini hladilniki Mini hladilnikiHome | Articles

November 26, 2022 21:19:39 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting