Mini hűtőszekrények

A kis hűtőszekrények iránti igény minden nap növekszik. Leggyakrabban irodákban, szállodákban, szórakoztató komplexumokban, fokozott kényelmet nyújtó kórházi osztályokon használják őket. A fő kényelem az, hogy kevés helyet foglalnak el, sok modell olyan kialakítású, amely lehetővé teszi számukra, hogy irodában vagy helyiségben helyezzék el őket. Az országban vagy bármely más ideiglenes házban egy keskeny hűtőszekrény is megfelelő.
Az ilyen háztartási készülékek lehetnek hordozhatóak vagy helyhez kötöttek, egyes modellek bárba vagy bútorokba vannak beépítve. A hűtés típusa szerint egy kis hűtőszekrény lehet abszorpciós, termoelektromos vagy kompressziós. A beépített készülékek telepítésekor fontos, hogy olyan elemeket lehessen hűteni, mint a kondenzátor (kompressziós hűtés), a hőcserélő (abszorpciós módszer) vagy a hőelemek lemezei.
A belső tér hűtésére párologtatót használnak, minden egykamrás mini hűtőszekrényben van egy tálca az elpárologtató alatt, amelynek köszönhetően a fagyasztóban általában a ház felső részén elhelyezkedő hőmérsékleti rendszert is beállítják. Az elpárologtató a fagyasztórekesz tartályaként is szolgál. Irodában történő elhelyezéshez egy legfeljebb 85 cm űrtartalmú kis hűtőszekrény optimális, amelyet akár egy asztal alá is be lehet helyezni.
Zajszint
Néhány kompresszoros hűtőszekrény modellje csökkentett zajszinttel rendelkezik. A működés közben gyengébb hangot az abszorpciós eszközök hoznak létre, mivel nincsenek kompresszoruk és mozgó részeik. Talán a leghalkabb termoelektromos hűtőszekrények, amelyekben nincsenek kompresszorok, hűtőközeg-csövek vagy mozgó alkatrészek. A termoelektromos hűtőszekrények két osztályra oszthatók: az elsőt beltérben, a másikat hordozható módon bárhol használhatjuk. A közlekedésben való felhasználásra szánt hűtőszekrényekben speciális rögzítőelemek lehetnek, amelyek segítségével személygépkocsik, buszok, vonatok vagy úszó járművek karosszériájára helyezik őket.
Hogyan válasszunk mini hűtőszekrényt?
A legkényelmesebbek a termoelektromos hűtőszekrények, de költségük nagyságrenddel magasabb, mint az izotermek (hőszigetelésű tartályok, ahol az elemeket előre lehűtik), ez a technika hosszabb ideig megtartja az alacsony hőmérsékletet. A legerősebbek az elektro-gáz és a kompressziós modellek, ezek talán a legdrágábbak, de hőmérséklet-kapcsolóval rendelkeznek.
A hordozható mini hűtőszekrény kiválasztása során először is el kell döntenie a rá vonatkozó követelményeket. Tehát az izoterm típusú termékek egy hőszigetelő tartály (általában polisztirol), amelyet speciális (háztartási hűtőszekrény mélyhűtőjében előre lefagyasztott) hideg akkumulátorokkal hűtenek.

Mini hűtőszekrények
Mini hűtőszekrények
Mini hűtőszekrények
Mini hűtőszekrények Mini hűtőszekrények Mini hűtőszekrényekHome | Articles

December 8, 2022 01:47:11 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting