Menaxhimi i frigoriferëve

Frigoriferi mund të kontrollohet në mënyrë elektronike ose mekanike. Më e zakonshme është kontrolli mekanik. Një termostat konvencional kontrollohet këtu. Ky kontroll siguron vetëm zgjedhjen e njërës nga pesë mënyrat e disponueshme të temperaturës. Nëse e konsiderojmë kontrollin elektronik, atëherë me ndihmën e tij mund të vendosni një temperaturë shumë të saktë, në kontrast me atë mekanike. Temperatura e saktë vendoset si në frigorifer, ashtu edhe në frigorifer. Kontrolli i ngrirjes dhe frigoriferit mund të jetë i vetëm ose i veçantë. Kontrolli i unifikuar do të thotë që regjimi i zgjedhur i temperaturës do të zbatohet për të dy dhomat. Kontrolli i veçantë është më i përshtatshëm. Për secilën dhomë, mund të vendosni temperaturën e vet. Pothuajse të gjithë frigoriferët e pajisur me kontroll elektronik kanë kontroll të veçantë të dhomës.
Për të instaluar frigoriferin, duhet të zgjidhni një vend të thatë dhe të freskët. Bestshtë më mirë nëse të gjitha burimet e nxehtësisë janë larg frigoriferit. Frigoriferi duhet të ketë qasje falas në ajër nga të gjitha anët. Temperatura e dhomës duhet të jetë në përputhje me standardet klimatike të specifikuara për këtë model frigorifer. Një pozicion rreptësisht vertikal është shumë i rëndësishëm për të.
Nëse frigoriferi sapo është sjellë, atëherë nuk rekomandohet ta ndizni atë. Duhet të qetësohet pak. Në këtë kohë, ajo mund të lahet dhe të vihet në rregull. Pas një kohe të caktuar, mund ta ndizni, por nuk duhet menjëherë të vendosni ushqim në të. Frigoriferi duhet të pranojë regjimin e temperaturës që ofron. Të gjitha veprimet e nevojshme dhe sekuenca e tyre tregohen domosdoshmërisht në udhëzimet që janë bashkangjitur në çdo frigorifer.
Kohë pas kohe gjatë funksionimit të vazhdueshëm, frigoriferi duhet të pastrohet. Kjo do të kërkojë detergjentë, si dhe një leckë të thatë. Bestshtë më mirë të zgjidhni detergjentë jo-agresivë për larje. Frigoriferi është një vend për ruajtjen e një larmie të madhe produktesh. Si rezultat, një erë e pakëndshme mund të formohet në të. Në mënyrë që ta shmangni atë, duhet të përdorni deodorantë të veçantë që janë krijuar për të thithur aromat. Nëse frigoriferi ka shkrirje manuale, atëherë një herë në vit duhet të shkrini ngrirjen dhe ta pastroni nga të gjitha rritjet dhe akulli.

Menaxhimi i frigoriferëve
Menaxhimi i frigoriferëve
Menaxhimi i frigoriferëve
Menaxhimi i frigoriferëve Menaxhimi i frigoriferëve Menaxhimi i frigoriferëveHome | Articles

November 28, 2022 03:06:33 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting