Melyik hűtőszekrényt érdemes jobban megvásárolni?

Nem olyan messze tőlünk, őseink kénytelenek voltak mindenféle trükköt végrehajtani, amelyek lehetővé tették számukra, hogy frissen tartsák ételeiket. Például sok északon élő nép a mai napig folytatja a gleccserek építését otthona pincéiben: ezeken a helyeken rendszeresen elvész az áram, és senki nem akar emiatt ételmérgezést kapni ... Szerencsére mi van hűtőszekrényük, a bőséges modellek, amelyek még az igényes vásárlókat is meghökkentik. És ezek már nem csak " hűtőkamrák ", hanem a legösszetettebb eszközök, amelyek önállóan internetezhetnek ... Ezért vásárlás előtt meg kell értenie egy kicsit a hűtőszekrény választásának elméletét!
A hagyományos egykamrás hűtőszekrények mellett vannak kétkamrás és többkamrás hűtők. Az egykamrás hűtőszekrények viszonylag egyszerű kialakítása lehetővé teszi számukra, hogy nagyon magas fokú megbízhatóságot és megfizethető árat kombináljanak. Az ilyen modellek leglényegesebb hátránya, hogy a fagyasztó falán a jég " rétegének " időszakos leolvasztására van szükség .
Sok modern hűtőszekrény három kamrával rendelkezik. A harmadik kamra a nulla hőmérsékletű kamra, vagy " frissességmegőrző zóna ". Romlandó élelmiszerek tárolására készült. A legelterjedtebbek a kétkamrás hűtők hűtő- és fagyasztókamrákkal. Az ételtárolási igényektől függően a kamra térfogatának bármilyen kombinációját választhatja.
A kétkamrás hűtőszekrények egy vagy két kompresszorból működhetnek. Ez utóbbi lehetőség kevésbé gazdaságos, de kényelmesebb, például leolvasztáskor bármelyik kamerát kikapcsolhatja. A hűtőszekrény alatt elhelyezett és több részből álló fagyasztóhoz évente átlagosan 2 leolvasztás szükséges.
Ha a hűtőszekrény rendelkezik No Frost rendszerrel, akkor egyáltalán nincs szüksége leolvasztásra, de a megelőző tisztítás érdekében évente legalább egyszer ajánlott kikapcsolni. A hűtőkamra a legtöbb modellnél automatikus leolvasztás (vagy automatikus leolvasztás) módban működik, vagyis a hűtőszekrény az Ön részvétele nélkül megszabadul a kondenzáló nedvességtől.
Ellenőrzés
A hűtőszekrény kétféle módon vezérelhető: elektromechanikus és elektronikus. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a hűtőszekrény rendelkezik elektronikus kijelzőpanellel, digitális kijelzővel és távirányítóval, amely megjeleníti a működéséhez szükséges összes adatot. Az elektromechanikus vezérlés sokak számára ismertebb. A termosztát gombjának egyszerű elfordításával a hűtőszekrény belsejében vagy azon kívül a szekrény felső síkján található. Ezek az alapvető jellemzők segítenek gyorsan eligazodni a hűtőszekrény kiválasztásakor a katalógusunkban.
A legnépszerűbb márkájú hűtőszekrények: Atlant, Ariston, Stinol, Indesit, Bosch, Saratov, Siemens hűtőszekrények.
Az energiafogyasztás olyan jellemző, amely a hűtőszekrény összes többi paramétere közül a legnagyobb hatással lesz a pénztárca állapotára hűtőszekrény vásárlása után. Ezért a modell kiválasztásakor fordítson különös figyelmet erre a paraméterre (néha az " energiahatékonyság " és a " hatékonysági osztály " szavakat használják).
Az energiaosztályt a hűtőszekrény matricáján és a termékleírásban feltüntetik, és az A és G közötti értéktartományban határozzák meg, ahol:
A-tól C-ig - nagyon gazdaságos és gazdaságos osztály
D - köztes érték
E-től G-ig - magas és nagyon magas energiafogyasztás.
Minden oda megy, hogy egy idő után a " Super A osztály " fogalma is bekerül a nemzetközi osztályozásba , olyan hűtőszekrények esetében, amelyek már léteznek, és amelyek energiafogyasztási mutatói jóval alacsonyabbak, mint a szokásos A osztály.
Figyelembe véve az orosz realitásokat, meg kell jegyezni, hogy a megnövekedett villamosenergia-fogyasztás viszonylag alacsony fizetések mellett nem fogja erősen sújtani a fogyasztó zsebét - míg a továbbfejlesztett, villamos energiát takarító modellek általában drágábbak.
Ezért, amikor egy gazdasági modell és „ gazdaságtalan ” testvérei között választ , próbálja megbecsülni, hogy melyik kevesebb: a különbség a költségeikben vagy az extra kilowatt / óra fogyasztásának költsége egy bizonyos időszakban (1 év, 2 év, 5 év, 10 év). A számítás meglehetősen önkényes (a villamos energia drágulhat, és talán még drágulhat is), de lehetővé teszi, hogy valahogy eligazodjon a jellemzők száraz számai között.
A költségmegtakarításnak és az energiatakarékosságnak azonban vannak más módjai is, amelyek nem igényelnek további erőfeszítéseket:
1. Hűtsük le a meleg ételt szobahőmérsékletre, mielőtt hűtőszekrénybe helyeznénk;
2. Kerülje az ajtó felesleges kinyitását, és ne hagyja sokáig nyitva;
3. Változtassa meg a termosztát helyzetét attól függően, hogy a hűtőszekrény tele van-e étellel;
4. Ha hónapokig nem tárolja az ételt a fagyasztóban, akkor ne állítsa ott a legalacsonyabb tárolási hőmérsékletet;
Ne tegye a hűtőszekrényt kályhák, kályhák, radiátorok vagy hasonló hőforrások közelébe.

Melyik hűtőszekrényt érdemes jobban megvásárolni?
Melyik hűtőszekrényt érdemes jobban megvásárolni?
Melyik hűtőszekrényt érdemes jobban megvásárolni?
Melyik hűtőszekrényt érdemes jobban megvásárolni? Melyik hűtőszekrényt érdemes jobban megvásárolni? Melyik hűtőszekrényt érdemes jobban megvásárolni?Home | Articles

December 3, 2022 08:51:28 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting