Melyik fagyasztót válassza?

A mi időnkben, amikor az emberek végre megtanulták megbecsülni az egészségüket, a háztartási gépek, amelyek ebben segítik őket, egyre fontosabbá válnak. Például ide tartoznak a fagyasztók. És itt még nem is az élelmiszerek kiváló minőségű tartósítása a lényeg, hanem a tárolt élelmiszerek mennyisége. Valld be: végül is nyáron valószínűleg nem egyszer felmerült benned az az ötlet, hogy jó lenne minél több gyümölcsöt és zöldséget fagyasztani télire. Az egyetlen probléma az, hogy a szokásos hűtőszekrény szokásos fagyasztórekesze egyszerűen nem tartalmaz mindent ... De a hírhedt fagyasztóknak van ilyen lehetőségük!
Fagyasztó architektúra
Vannak függőleges és vízszintes fagyasztók. Az előbbiek, más néven fagyasztók, magassága 65-200 cm, és megjelenésükben hasonlítanak a hűtőszekrényekhez. Egyes gyártók azonos kivitelű hűtőszekrényeket és fagyasztókat gyártanak: az ilyen készülékek egymás mellé helyezve nagyon jól kiegészítik a konyha belsejét. A vízszintes fagyasztók vagy a fagyasztók olyan fiókok, amelyek felfelé nyílnak. Egyenlő méretekkel a vízszintes fagyasztó térfogata valamivel nagyobb, mint a függőleges, és az energiafogyasztás is alacsonyabb, de nehéz lehet ilyen eszközt " regisztrálni " otthonában.
Kompresszorok száma
Célszerű, hogy a megvásárolt fagyasztóban két kompresszor legyen. Ebben az esetben a fagyasztó erőforrása nagyobb lesz. Ezenkívül a két kompresszoros fagyasztóknak néha két különálló rekeszük is van, amely lehetővé teszi a különböző ételek különböző hőmérsékleten történő tárolását, vagy egyesével kiolvasztását.
Fagyasztási osztály fagyasztókban
A fagyasztás osztályának megjelölésére szokás szimbólumokat * szimbólumok formájában használni. Ebben az esetben a fagyasztás osztálya befolyásolja az élelmiszerek maximális eltarthatóságát is. Jelenleg a következő megnevezéseket fogadják el:
* - 6 ° С és eltarthatósági idő 7 nap
** - 12 ° С és eltarthatósági idő legfeljebb 30 nap
*** - 18 ° С és eltarthatósági idő legfeljebb 90 nap
**** - hőmérséklet -18 ° C alatt . Szavatossági idő legfeljebb egy év
Vannak olyan fagyasztók, amelyekben az összes doboz különböző módokban működik. Ezeket a fagyasztókat nagyon könnyű használni, ezért javasoljuk, hogy alaposabban vizsgálja meg őket.
Fagyasztó képesség
A fagyasztó fagyasztókapacitását a 24 órán belül lefagyasztható ételek mennyisége jellemzi, amely a kompresszor teljesítményétől és a hűtési osztálytól függ.
Hideg felhalmozási funkció
Áramszünet esetén a fagyasztó, amelynek funkciója a hideg felhalmozódása, hosszú ideig képes ellátni feladatait. A kamráknak ilyen lehetőségük van a speciális folyadékot tartalmazó edények jelenléte miatt. Ez a folyadék nagy hőkapacitással rendelkezik, nagyon lassan lehűl, majd ugyanolyan lassan " hideget ad ". Azokon a területeken, ahol az áramellátás instabil, ajánlott olyan fagyasztókat vásárolni, amelyekben ez a funkció biztosított.
Gyorsfagyasztás mód
Ez az üzemmód lehetővé teszi az élelmiszerek lehető leggyorsabb fagyasztását, és ezáltal megakadályozza a vitaminok és más biológiailag aktív anyagok elvesztését. Az élelmiszerek fagyasztásának sebességének maximális növelése érdekében 4-5 órával be kell kapcsolnia a gyorsfagyasztás üzemmódot, mielőtt beteszi az élelmiszereket a fagyasztóba. Ebben az esetben a betöltött étel nagyon gyorsan lehűl, és nem lesz ideje felmelegíteni a korábban fagyasztott zöldségeket és gyümölcsöket.

Melyik fagyasztót válassza?
Melyik fagyasztót válassza?
Melyik fagyasztót válassza?
Melyik fagyasztót válassza? Melyik fagyasztót válassza? Melyik fagyasztót válassza?Home | Articles

November 29, 2022 13:58:05 +0200 GMT
0.022 sec.

Free Web Hosting